Kerngroep ’t Hul Noord: “Er zal niet bebouwd worden”

10
1203

NUNSPEET – Het politieke zomer reces zit er op en men mag weer aan de slag voor de gemeente Nunspeet.

Ook de kerngroep ’t Hul noord heeft niet stil gezeten en zich professioneel uitgebreid met een aantal extra actieve leden die zich buigen over veel efficiëntere alternatieven. Want zoals meerder malen gemeld zijn we niet tegen het bouwen van woningen maar we hadden gehoopt dat dit met verstand aangepakt zou worden. Wat is de behoefte, welk type woning is behoefte aan en waar ga je die dan plaatsen? Om maar een voorbeeld te noemen: Woningen voor ouderen plaats je niet in een slecht toegankelijk buitengebied maar in het centrum zo dicht mogelijk bij alle voorzieningen. Laten we de energie, tijd en geld goed benutten en plannen maken op basis van het boerenverstand wat voldoet aan de behoefte van de lokale bevolking. 

Tot op de dag van vandaag ruim 1 jaar na oplegging van de WVG door de gemeente is er nog steeds geen onderbouwde uitleg gegeven door de wethouder Jaap Groothuis met zijn college en ondersteunende fractieleden.

Het behoeft verder geen toelichting dat de aanpak zeer amateuristisch is. Maar gelukkig beweert de wethouder ook dat het allerminst zeker is dat in ’t Hul noord 400-450 huizen zullen verrijzen. Het is alleen een potentiële zoeklocatie. Er kunnen dus geen conclusies getrokken worden op basis van het feit dat men nu wel bezig is het gebied te laten onderzoeken. Wel is het voor de Nunspeetse bevolking pijnlijk in de portemonnee dat op deze wijze gemeenschapsgeld door onze gekozen vertegenwoordigers wordt verspild en er niemand is die hier een tegengeluid op geeft. Houdt alvast rekening dat de belasting de komende jaren zal gaan stijgen.

Er zijn voldoende alternatieven zoals de Kijktuinen waar 100-200 woningen te realiseren zijn op grond die de gemeente al bezit ontsluiting voor verkeer geregeld is. Voorgestelde zonnepanelen niet op de grond plaatst wat tegen de voorschriften van de provincie Gelderland en GNMF is. Plaatsen de zonnepanelen op daken van openbare en industriële gebouwen, industrie terreinen of langs de snelweg.

Verder heeft de gemeente goedkeuring gegeven op de inbreiding van minstens 172 woningen op verschillende locaties en dan zijn er nog vele locaties waar verpaupering optreedt en omgezet kunnen worden in bouwlocaties. 

Gezien de teruglopende verkoop van nieuwbouwhuizen landelijk gemeten door CBS en ook in onze Molenbeek zichtbaar zou het verstandig zijn juist voorzichtiger te zijn met uitbreiding. In de landelijke dagbladen wordt al in geadverteerd om buitenstaanders te interesseren voor de nieuwbouw in Nunspeet. Dat zegt toch al genoeg? Hoezo we bouwen voor onze kinderen wat een gevleugelde uitspraak is binnen de raad?

En dan niet te vergeten de uitspraak op 29 mei met betrekking tot de PAS (Programma Aanpak Stikstof) verlamt nu alle ontwikkelingen en zeker in deze regio met de Natura2000. Kortom veel om rekening mee te houden. Beste raad neemt de tijd en rust en overweeg de juiste keuzes met betrekking tot de toekomst van Nunspeet op gebied van wonen en behouden van dorps karakter met mooie agrarische natuur en cultuur in het buitengebied. 

Als het de gemeente niet lukt met een professioneel voorstel te komen dan gaan we ze daar wel bij helpen. Omwonenden en belanghebbenden van ’t Hul Noord houden overal rekening mee. “Wij geven niet op. Een woonwijk komt hier niet”, aldus de kerngroep ’t Hul- noord.

10 REACTIES

 1. De gemeente maakt fouten bij de Kijktuinen, hier kunnen minder woningen gebouwd gaan worden dan gepland.

  Ook hier zal de buurt in beroep gaan nu, bij de kijktuinen is namelijk een drugsverslaafden opvang gepland. Dit is alleen de gemeente vergeten te communiceren!

  Wethouder Groothuis probeert zijn plannen er doorheen te drukken in periodes dat veel mensen op vakantie zijn. Een sluwe vos met nare streken.

 2. Ik weet wel een plekje voor de opvang van drugsverslaafden, ergens mooi achteraf in Hulshorst aan de Bredeweg. het plannetje om deze mensen te vestigen aan de Nijverheidsweg is mislukt dus nu maar hier op de locatie Kijktuinen. En inderdaad inspraakprocedure in vakantietijd!! gewoon gemeen.
  Het wordt hoog tijd dat men deze wethouder een flink de duimschroeven aandraait, Wat een streken!! Paar projecten geslaagd en nu denkt hij dat hij alles kan maken. Dit laat Gemeentebelang toch niet allemaal maar gebeuren, zij zijn toch zeker net zo groot als de SGP en moeten maar eens flink doorpakken. weg met die oude cultuur van achterkamertjes en slinkse plannen, Dat heeft al veel te lang geduurd in Nunspeet

  • Beste Jans, Gemeentebelang laat ALLES gebeuren, doodsbang om bij de eerstvolgende verkiezing door de SGP uit het college gewipt te worden. Zelfs toen ze groter waren dan de SGP, gingen ze een dag na de verkiezingen direct weer bij de mannenbroeders op schoot zitten. Ze beloven elke 4 jaar van alles, van het meeste komt niets terecht of komt pas vele jaren in uiterst sobere vorm of wordt gerealiseerd dankzij de inzet van andere partijen. Met als dieptepunt een peperduur nieuw marktplein dat heel veel gekost heeft onder meer om her en der vervangende parkeerplaatsen te realiseren, terwijl het plein het grootste deel van het jaar leeg staat …..

 3. Ook plan Kijktuinen gaan we niet zonder meer laten gebeuren! Huizen bouwen op die locatie is prima, maar wel in samenspraak met omwonenden zonder rare streken.

  Een drugsverslaafden opvang in een buurt vol kinderen, op loopafstand van een basisschool is ondoordacht.

 4. Ik voorspel je dat er voorlopig niet gebouwd gaat worden op het terrein Kijktuinen. Er is daar een werkgroep actief die alles gaat vertragen. Zeker als blijkt dat hier een opvanghuis komt voor junks.

 5. Jawel Ronald en Jans, Gemeentebelang zelf bevestigde vandaag weer even jullie (en ook mijn) oordeel over hen. Nu maken ze zich druk over de bomen in de middenberm van de A28, Tegelijkertijd vinden ze dat het complete oer-Nunspeetse landschap aan de Hullerweg blindelings om zeep geholpen mag worden zodat er binnenkort een flink aantal randstedelingen een mooi huisje in Nunspeet kan uitzoeken. Goed bezig!!

 6. Inmiddels blijft het wel weer erg stil aan de kant van de gemeente als het gaat om de plannen op de grond van de Kijktuinen. Zou onze sluwe vos nieuwe plannen aan het beramen zijn om zijn plannetjes er toch doorheen te drukken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here