Gemeente Nunspeet gaat voor duurzaam

0
484

Nunspeet – Onder het motto ,Nunspeet leeft natuurlijk’ werkt de gemeente aan verduurzaming van het wonen, leven en werken in de gemeente Nunspeet. Het doel is om in 2050 de CO2 teller op nul te krijgen. Eén van de projecten, 700 zonnepanelen op het dak van Manege Wezenland,  is woensdagmorgen 4 september door wethouder Groothuis in werking gesteld. De gemeente heeft hiervoor het dak van de manege gehuurd. Hiermee wordt op jaarbasis 200 MWh geleverd. Dat komt overeen met het jaarlijks gebruik van bijna 60 huishoudens.

Wethouder Groothuis:,,Met deze installatie kunnen we al ver over de helft van het energiegebruik van het gemeentehuis opwekken. Het project is tot stand gekomen in goede samenwerking met de rijvereniging en daar ben ik blij mee en best een beetje trots op”. Met het plaatsen van het informatiebord werd de installatie officieel in gebruik gesteld. De zonnestroominstallatie is aangebracht door Mulder Techniek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here