Strijd en spektakel in de Ronde van Nunspeet

0
2006

NUNSPEET – De 48e Ronde van Nunspeet op woensdagavond 21 augustus was een bijzondere ronde. Er werd niet alleen een criterium van 60 km gereden, maar om uiteindelijk winnaar te worden van deze Ronde van Nunspeet hadden de organisatoren er nog een extra wedstrijd aan gekoppeld, de Rabo Rush. Een unicum in Nederland waar iedereen even aan moest wennen.

Maar het resultaat was een fantastisch spektakel met een afvalrace. De eerste 21 van het criterium mochten opnieuw aan de start verschijnen. Met 21 renners opnieuw aan de start werd het een spannende afvalrace. Daarin ook nog de winnaar van vorig jaar Arjan Hofman. Maar de Rabo Rush was voor hem te veel van het goede en dat gold uiteindelijk ook voor de winnaar van het criterium Robin Löwik, Nederlands kampioen tijdrijden. Zij kwamen te kort voor de eindoverwinning.

Na de afvallers werd het een spannende eindstrijd met vijf finalisten. De Kampioen van Nunspeet werd Jarno Gmelig Meiling, gevolgd door Björn Bakker en Wiebe Drost. De organisatie kan terugkijken om een mooi wielerfestijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here