Vangrail op A28 tussen Wezep en Nunspeet

1
1460

NUNSPEET – Om te voorkomen dat automobilisten, die de macht over het stuur kwijt raken op de A28, in de middenberm schieten, worden tussen Wezep en Nunspeet vangrails geplaatst. Rijkswaterstaat zal hier in het najaar een begin meemaken.

Tegen de plannen heeft Rijkswaterstaat wel kritische opmerkingen ontvangen betreft de bomenkap. Maar volgens woordvoerster Christel Holleman zullen de plannen uitgevoerd worden. ,,We zijn op dit moment wel precies aan het kijken waar de vangrail komt en waar bomen kunnen blijven staan, dat zal variëren. Het plaatsen van geleiderail is maatwerk. We zullen geen bomenkap plegen waar dat niet echt nodig is”. 

1 REACTIE

  1. Doekje voor het bloeden…..

    De A28 voldoet als autosnelweg totaal niet meer aan het dagelijkse verkeer ( veel vrachtverkeer).
    De verbreding ( spitstroken zou een mogelijkheid kunnen zijn)) met nieuwe vangrail op plaatsen waar nodig is en goede belijning is een noodzakelijk kwaad.
    Als natuurminnende Nunspeter zouden enkele bomen in de middenberm moeten wijken….een mensenleven is mij meer waard dan enkele bomen…..er blijven nog genoeg bomen over langs de zijkanten van de A28….en Staatsbosbeheer laat wellicht dan wat meer bomen staan in het Nunspeterbos E.O…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here