Kunst in de tuin

1
731

Nunspeet – Nunspeet is een aantrekkelijk dorp. Dat blijkt zeker uit de vele gasten die in de zomermaanden de wekelijkse eibertjesmarkt bezoeken. Dan schuifelt het door het centrum op zoek naar leuke koopjes, of gewoon voor de gezelligheid.

Dat Nunspeet ook een kunstenaarsdorp is mag ook worden uitgedragen en dat gebeurt dan ook door een aantal kunstenaars die hun (schilder)kunsten vertonen in de tuin van één van de prachtig gerestaureerde panden in de Stationslaan. Hoewel de deelname vrij is zijn de meeste kunstenaars op de één of andere manier verbonden aan de Vrije Academie in Nunspeet of de daarmee verbonden Nunspeetse school. (een groep kunstenaars die zich onder deze naam hebben verenigd).

Dinsdag 6 augustus waren een viertal kunstenaars actief in de tuin: Aartje van Geenen, Wim van Geenen en Bart Buurkes lieten hun schildervaardigheden zien en Emmie Vos toonde haar werk met glas in lood. Zij geeft op aanvraag ook workshops.  Daarnaast staat in de tuin het permanente beeldhouwwerk ,bokkie springen’, vervaardigd door Susanne Ollebek-Scheele. Voor de geïnteresseerden in kunst onder de bezoekers van de markt is deze activiteit van Kunst in de tuin in elk geval een leuke afwisseling.  AG

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here