www.nunspeet.nl vernieuwd

0
322

Voor iedereen goed toegankelijk en alle informatie eenvoudig vindbaar. Met die uitgangspunten heeft de gemeente Nunspeet een nieuwe website laten bouwen. Op dinsdag 16 juli om 14.00 uur a.s. zal wethouder Leen van der Maas symbolisch met een druk op de knop de oude www.nunspeet.nl vervangen door een geheel vernieuwde website. 

Verbeteringen

In de nieuwe website is een nieuwe zoekmachine toegepast. Samen met een doordachte navigatie en een slankere website zal het zoeken naar informatie en navigeren voor iedereen eenvoudiger worden. Hiervoor is gebruik gemaakt van gebruikersgegevens van de afgelopen jaren. Dus wat en hoe mensen zoeken, welke informatie het meest via de website opgevraagd is, maar ook telefonische verzoeken om informatie en meest gestelde vragen aan de balie vormden de basis voor het nieuwe ontwerp. Ook is het aantal geïntegreerde formulieren fors toegenomen. Deze opzet past in de wens van de gemeente naar een optimale (digitale) dienstverlening. 

Voor iedereen toegankelijk

Een belangrijk uitgangspunt is ook de toegankelijkheid voor alle inwoners, jong, oud, laaggeletterd of slechtziend. Het ontwerp is getest met diverse gebruikers. Ook wat betreft veiligheid en privacy voldoet de website aan de nieuwste normen. 

Blijven doorontwikkelen

Verantwoordelijk wethouder Leen van der Maas is in zijn nopjes met de vernieuwde website: “We hebben de toegankelijkheid en vindbaarheid van informatie verbeterd. Maar de vernieuwde site is geen eindplaatje. Het is/wordt voor de gemeente het belangrijkste informatiekanaal voor de inwoners, ondernemers en toeristen. En daarom zullen we de gemeentesite continu blijven doorontwikkelen en verbeteren. Daar willen we reacties/suggesties vanuit de samenleving graag bij gebruiken. Reageren kan eenvoudig via onlineteam@nunspeet.nl”, aldus de wethouder. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here