Whatsapp-tool voor jongeren

0
231

NUNSPEET – Er start in Nunspeet een whatsapp tool voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Het betreft een initiatief van het Straathoekwerk en het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Nunspeet.

Voor het plan van aanpak voor de app stelt het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders een subsidie beschikbaar van maximaal 6.940 euro. Aanleiding is dat ongeveer één op de vijf jongeren in zijn of haar leven te maken krijgt met een depressie. In de ketensamenwerking Rondom Jong is aangegeven dat een laagdrempelige manier om jongeren met vragen of lichte problematiek te bereiken wordt gemist.

Door de app worden jongeren in staat gesteld laagdrempelig hun vraag of probleem te delen. De hoop bestaat dat door vroegtijdig met jongeren in gesprek te gaan zwaardere problematiek wellicht kan worden vermijden. De app biedt ook meer inzicht op de ontwikkelingen en problematiek waarmee jongeren in de gemeente Nunspeet te maken hebben.

Whatsapp wordt als een goede ingang gezien omdat jongeren steeds meer op social media zijn te vinden. Van de jongeren in Nunspeet is 80 procent dagelijks actief op social media en 92 procent minimaal eenmaal per week. Ook de leerlingenraad van het Nuborgh College heeft aangegeven dat whatsapp een geschikte manier is om jongeren te bereiken. B@appie is niet alleen beschikbaar voor vragen over depressie maar voor alle onderwerpen waar jongeren mee te maken kunnen krijgen.

Doel is te bereiken dat het aantal jongeren met depressieve gevoelens lager maar minimaal gelijk blijft. In 2020 moeten minimaal driehonderd jongeren met B@appie worden bereikt. Na anderhalf jaar wordt het project geëvalueerd en besloten of hiermee wordt doorgegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here