Bouwt Nunspeet voor eigen inwoners?

5
1512

De verbazing bij de fractie van het CDA was groot toen zij een advertentie onder ogen kregen die in het Reformatorisch Dagblad stond. 

De fractie had nog in de laatste raadvergadering van het college vernomen, dat de intentie er is, dat  in Nunspeet alleen gebouwd wordt voor de eigen inwoners. Haaks hierop staat een advertentie in een landelijk dagblad.

Het CDA Nunspeet is niet tegen woningbouw in de gemeente Nunspeet. Als er gebouwd moet worden dan zien zij wel graag dat deze huizen beschikbaar komen voor mensen die een binding hebben met de gemeente Nunspeet. 

Volgens het CDA is het een slecht signaal naar de inwoners van ‘t Hul-Noord waar de gemeente een claim op de gronden heeft gelegd. “Hoe leggen wij uit aan hen, dat de gemeente inderdaad alleen voor Nunspeters wil bouwen?” aldus raadslid Karel van Bronswijk

“Nog geen half jaar van start en met de bouw van fase 2 en dan al landelijk moeten adverteren, dit kan in onze ogen niet anders betekenen dan dat er dus veel minder belangstelling is onder eigen inwoners dan iedereen in koor beweert.” Dit is een stelling van een inwoner van ‘t Hul-Noord.  Het CDA wil graag van het college weten of deze veronderstelling hout snijdt…. 

5 REACTIES

  1. Ik ben het niet snel met de CDA-nunspeet eens, maar hier hebben ze een punt. Er worden gewoon teveel dure huizen neergezet, en daar is de vraag in Nunspeet te klein voor. Nunspeters die hier het geld voor hebben, gaan, of meer richting het centrum wonen, of in het buitengebied.

  2. Als lezer van bovengenoemde krant heb ik ook mijn ogen uitgewreven. Zelf ben ik import, zo’n dertig jaar geleden naar hier gekomen, en van mij mag iedereen hier wonen, maar als je nieuwe dingen bouwt en je kunt ze blijkbaar aan ras-Nunspeters niet kwijt, moet je je inderdaad af gaan vragen wat je aan het doen bent…

  3. In de raadsvergadering van 27 juni weigert de wethouder botweg goedkope huizen te bouwen in de Kijktuinen, zegt hardop daar liever zonnepanelen te leggen dan 40-50 goedkope huizen te bouwen. De volledige coalitie roept ingeval van Hul-Noord dat er gebouwd moet worden voor hun kinderen, lekker simpele uitspraak, hoef je niet na te denken. Deze advertentie bewijst hun leugenachtigheid.

  4. Op die krant zijn bereveel Nunspeters geabonneerd en Nunspeters die noodgedwongen uitgeweken zijn naar omliggende plaatsen. Niks mis mee.

  5. Wel heel triest voor die mensen waarvan de gemeente de grond afpakt in dat gebied. dat vind ik niet echt christelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here