Present nomineert vijfde Bruggenbouwer

0
361

NUNSPEET – Deze maand is het trapliftenbedrijf Smienk uitgeroepen door Stichting Present Nunspeet tot Bruggenbouwer van de maand. 

In 2012 richtte Erik Smienk het bedrijf Smienk Trapliften op. Het eerste bedrijf in Nederland die gebruikte trapliften aanbiedt van alle merken. Zijn doel was om een traplift voor iedereen betaalbaar maken en verspilling tegen te gaan. Met hun unieke werkwijze zijn zij in staat een bestaande traplift opnieuw op maat te maken en aan te passen aan de wensen van de klant. Op die manier besparen klanten duizenden euro’s en wordt onnodige verspilling voorkomen. Alle trapliften worden exact op maat gemaakt en geleverd met levenslange garantie. Zo houdt de klant genoeg geld en energie over voor andere dingen en kunnen ze blijven genieten van hun huis, zoals ze dat gewend waren. Zo is hun missie praktijk geworden: met een betaalbare en duurzame oplossing het voor iedereen mogelijk maken om veilig te kunnen blijven wonen in zijn vertrouwde omgeving.

Ze zijn inmiddels ruim 7 jaar verder en we hebben ruim 2.500 mensen de mogelijkheid geboden om gewoon lekker thuis te kunnen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.

Ze zijn zich ervan bewust dat de wereld groter is dan hun bedrijf, groter dan Nederland. Daarom vinden zij dat een gezond bedrijf niet alleen voor economisch succes moet gaan en brengen ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in praktijk.

Ze steunen diverse goede doelen. Daardoor dragen ze bij aan een fijn leefklimaat voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, zowel in binnen- als buitenland. Hieruit blijkt hun maatschappelijke betrokkenheid met mens en milieu.

Eén van de goede doelen die ze een warm hart toedragen is Present Nunspeet, omdat de missie en visie van Present hen enorm aanspreekt. Ze vinden het erg mooi dat door de samenwerking van generaties, wijken, straten, buren, collega’s en culturen de onderlinge band en verbondenheid van mensen in Nunspeet wordt versterkt. Praktisch betekent het dat ze jaarlijks een keer een dag beschikbaar stellen om projecten te doen bij kwetsbare mensen. Dit jaar was dat bij Stichting Philadelphia op de locatie Halfweg. Met een touringcar gingen de 35 personeelsleden daarheen om de de dag van hun personeelsuitje te straten met het uitvoeren van een groots project, die bestond uit diverse werkzaamheden. Zo hebben ze een nieuw tuinpaadje aangelegd, geverfd en verschillende tuinen aangepakt. Ondertussen waren er mooie contactmomenten met verschillende bewoners, die het maar bijzonder vonden dat de vrijwilligers met zo’n grote bus waren gekomen. Aan het eind van de ochtend zei Eric Smienk: “Het was een waardevolle en boeiende ochtend, waarin we zagen dat de klussen echt hard nodig waren en de ontmoetingen bijzonder waren.”

Verder steunen ze Present Nunspeet jaarlijks met een vast bedrag.

Daarnaast nemen ze mensen in dienst die geen kans hebben op de arbeidsmarkt.

Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat het trapliftenbedrijf Smienk deze maand is uitgeroepen tot Bruggenbouwer van de maand, de vijfde op rij. 

Present organiseert zowel maatschappelijk verantwoorde personeelsuitjes als speciale praktische teambuildingsactiviteiten die echt een verschil maken voor kwetsbare mensen. Daarmee verbinden zij niet alleen het personeel onderling maar zo maakt het bedrijf ook verbinding met thema’s en hulporganisaties uit de regio. Samen gaan ze het gevecht aan tegen zowel lokale armoede als eenzaamheid.  
In overeenstemming met de wensen van het bedrijf verzorgt Present een dag of dagdeel. Kortom: iets heel anders als paintballen of kleiduiven schieten maar wel met impact op zowel de werknemers van het bedrijf als op de hulpontvangers

Op https://stichtingpresent.nl/nunspeet/bruggenbouwer-2019/ kunt u meer lezen over deze en andere Bruggenbouwers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here