Mini-expositie “kunst van opa, koffie van mezelf” tijdens zomermarkt

0
636

NUNSPEET – In de boerderij aan de Harderwijkerweg 39 in Nunspeet zal tijdens de zomermarkt op 16 juli een mini-expositie worden gehouden over de kunstschilder Marinus Heijnes, de schilder van licht en water. De expositie wordt georganiseerd door de achterkleindochter van de kunstschilder en laat met zo’n 15 olieverfschilderijen een fraai beeld van zijn oeuvre zien. Heijnes heeft vooral het Hollandse waterlandschap geschilderd, maar werkte ook in Frankrijk, Zweden, Brabant en Amsterdam. Hij wordt beschouwd als navolger van de Haagse School met vrolijke kleuren en vlotte penseelvoering. 

De tijdelijke expositieruimte is in de antieke heerd van de monumentale boerderij, die normaal gesproken als werkruimte is ingericht. De toegang is gratis. Afhankelijk van het succes zal de expositie ook bij de volgende zomermarkten open zijn. Check daarvoor eerst even de site www.marinusheijnes.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here