Kunstenaar aan de slag met kunstwerk voor wijk de Marsse

0
497

NUNSPEET – Na de realisatie van kunstwerken geënt op de thema’s water (De Bunte) en vuur (Feithenhof), staat nu het thema aarde centraal voor de wijk De Marsse. Marsch of Mersch betekent van oudsher moerasland of broekland een land dat door water wordt omringd.

Kunstenaar Reinier Lagendijk uit Hoek van Holland heeft op 24 mei ( zie de video ) een dummy, wat in geen enkele verhouding staat met het uiteindelijke kunstwerk, gepast en gemeten in de groenstrook bij ‘De Scheve Toren’ voor de juiste plek voor het te realiseren aarde-kunstwerk.

Het definitieve ontwerp van zijn kunstwerk genaamd ‘Lisdodden’ is getoond aan de selectiecommissie in het bijzijn van wethouder van den Berg. Zij waren unaniem zeer positief gestemd over de uiteindelijke vorm van het kunstwerk.

De kunstenaar kan nu definitief aan de slag gaan met het kunstwerk. Met de plaatsing van het kunstwerk is in totaal 63.000 euro gemoeid. Hiervan is 18.900 euro bestemd als honorarium voor de kunstenaar. De verwachting is dat het werk onthuld gaat worden in de ‘Kunstweek’ van 9 tot 17 november. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here