Woningbouw gepland in ’t Hul-Noord

5
926

NUNSPEET – Ondanks bezwaren van bewoners en omwonenden, is het gebied ‘t Hul-Noord door het college van burgemeester en wethouders aangewezen als officiële woningbouwlocatie. In het gebied ten noorden van de Hullerweg moeten op den duur 450 tot 500 huizen verrijzen. 

Vooral de keuze om ‘t Hul Noord aan te wijzen als woningbouwlocatie is saillant. Tot voor kort hield het gemeentebestuur vol dat het allerminst zeker was dat er een woonwijk verrijst in het gebied ten noorden van de Hullerweg. Wethouder Jaap Groothuis reageerde daarmee op bezwaren van omwonenden, die als de dood zijn dat er honderden huizen worden gebouwd in hun achtertuin.

De verontruste bewoners en omwonenden hebben een website en facebookpagina geopend om hun argumenten tegen nieuwbouw in dit gebied kracht bij  te zetten. Ze roepen iedereen op om vanavond 11 juni aanwezig te zijn bij de vergadering Commissie Ruimte en Wonen (aanvang19.30 uur) in het gemeentehuis waar het plan door de gemeente wordt toegelicht. 

Bron de Stentor

 

5 REACTIES

  1. De voorbereiding is even stilgezet. Dinsdagavond tijdens de commissievergadering was er opnieuw totale verwarring over de door het college gehanteerde woningbehoeftecijfers. verschillende fracties hadden zelfs verschillende cijfers gekregen. Al vanaf dag 1 dat er over ‘t Hul-Noord gesproken wordt lijkt er bewust met cijfers geknoeid te worden. Dit kwam dinsdagavond heel duidelijk openbaar. Tegen de zin van de wethouder werd door de voltallige commissie het wijze besluit genomen om nu niet verder te gaan maar eerst te wachten op correcte onderbouwing. Een opsteker voor de Nunspeetse burger. Eerst nadenken voordat dit stukje typisch Nunspeets buitengebied totaal onterecht wordt opgeofferd, eenmaal begonnen is er geen weg terug. Daarentegen gaat de voorbereiding voor bouwen op de Kijktuinen terecht wel door. Nunspeet is al eigenaar van deze gronden en daar liggen goede kansen om op kortere termijn te voorzien in flinke aantallen woning waarmee Nunspeet vele jaren verder kan.

    • Je woont zeker in het plangebied ‘t Hul Noord? En daarom zeker wel Kijktuinen volploffen met huizen? Alsof dat geen mooi stukje natuur is.

  2. Er is een groot verschil, de Kijktuinen zijn al eigendom van de gemeente, de huidige bewoners van ‘t Hul-Noord moeten nu eerst nog uitgerookt worden. En dit is dan wel het gebied waarvan door voormalig wethouder Baas zwart op wit gegarandeerd is dat er nooit gebouwd zou worden. De mensen die dus indertijd hierheen moesten vertrekken uit het huidige gebied ‘t Hul worden nu voor de tweede keer in hun bestaan getroffen. Schande! De gemeente is dus gewoon onbetrouwbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here