Ook medewerkers Nestlé Nunspeet wijzen eindbod voor een nieuwe cao af

0
621

De medewerkers van Nestlé Nederland hebben unaniem het eindbod van hun werkgever afgewezen voor hun nieuwe cao. Nestlé kwam niet verder dan 1% loonsverhoging voor de medewerkers in Amstelveen en 2,8% voor de fabrieksmedewerkers in Nunspeet. Ook stemden de medewerkers op een ledenbijeenkomst in met acties, als Nestlé niet alsnog tegemoetkomt aan hun eisen voor een fatsoenlijke cao.

Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ‘Het gaat goed met Nederland, het gaat goed met Nestle. Het bod van 1% voor de medewerkers in Amstelveen is daarom ronduit belachelijk en ligt mijlenver af van onze eis van 5%. Ook het bod voor de werknemers in Nunspeet is te laag. Zowel op het hoofdkantoor in Amstelveen, als in de fabriek in Nunspeet is dit eindbod resoluut naar de prullenbak verwezen door onze leden.’

Nestlé is de grootste voedselproducent van de wereld. Bij Nestle Nederland werken zo’n 600 medewerkers, zowel op het hoofdkantoor in Amstelveen, als in de fabriek in Nunspeet. De huidige cao’s van Nestle (de cao1 en de cao HP) zijn op 1 april verlopen.

Bron FNV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here