Nunspeet kan zichzelf gaan belonen tegen Enter Vooruit

3
1079

Komende zaterdag 18 mei speelt Nunspeet de belangrijke (laatste) thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit. Tegen de ploeg uit Enter krijgt Nunspeet de kans om zichzelf te belonen voor een ijzersterke wedstrijdreeks.

In alle 6 wedstrijden onder interim trainer Lucas Hoekman is men zonder nederlaag van het veld gestapt. Als Nunspeet hier a.s. zaterdag wedstrijd 7 van weet te make, wordt er volgend seizoen ook in de eerste klasse gevoetbald.

Afgelopen zaterdag werd een bezoek gebracht aan asv Dronten. Het begin van de wedstrijd was voor ploeg uit Dronten. Kleine kansen wist men te creëren maar het vol zelfvertrouwen spelende Nunspeet raakte niet van slag. Ondanks een tegenvaller door het op het oog zwaar geblesseerd uitvallen van William Huenesteijn wist Nunspeet in de eerste 20 minuten 2 keer te scoren.

Eerst was het Lars van Wetering die op een schitterende wijze van buiten het zestien metergebied de 0-1 liet aantekenen. De 0-2 kreeg zes minuten later gestalte. Job Hoogedoorn zorgde hiervoor. “Daarna controleerde Nunspeet de eerste helft tot de rust”, stelde asv Dronten trainer Jan Vlap terecht. Nunspeet liet de kansen, met o.a. op slag van rust een schot op de paal van Denilçon Ramazan, op een hogere tussenstand zelfs nog onbenut.

asv Dronten kwam in de tweede helft met een geheel ander strijdplan, met veel opportunisme zocht men steeds het doel van Henrico Abma. Nunspeet bleef voetballend overeind en wist nog steeds de beste kansen te creëren. Zo was het opnieuw Lars van Wetering die in de 51e minuut de 0-3 op zijn schoen had. Een paar minuten later gevolgd door een kans voor Marnix Tissingh met een kopbal op de lat.

In de 70e minuut wist Job Hoogedoorn zich met zijn snelheid vrij te spelen en alleen op de keeper af te gaan. Jordy Verburg, de asv Dronten keeper, wist dit keer redding te brengen en zijn ploeg in de wedstrijd te houden. In de 82e minuut was het toch asv Dronten dat via Rik Breemhaar, die met een kopbal uit een corner, de aansluitingstreffer wist te scoren en voor de 1-2 zorgde. Door deze tegentreffer raakte Nunspeet niet in paniek, integendeel er kwam extra energie vrij. Het was Nunspeet dat in de slotfase de beste kansen wist te creëren. Ondanks de ruim 5 minuten blessuretijd wist het jeugdige Nunspeet de 3 belangrijke punten mee naar De Wiltsangh te nemen.

Zaterdag speelt Nunspeet opnieuw een belangrijke wedstrijd, deze laatste thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit begint om 15:00 uur.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Denilçon Ramazan, Andrew Galea, Marco Drost, William Huenestein [11e min. Gieljan Tissingh], Patrick Pluim [67e min.Karim Mulder], Marnix Tissingh, Lucas Pelgrum [77e min. Lars Polinder], Job Hoogedoorn, Lars van Wetering en Jonathan van ‘t Hof

Opstelling asv Dronten:
Jordy Verburg, Cedric Oosterllo [46e min. Jodi de Boer], Rik Breemhaar, Dennis van Vuuren [67e min. Willem Bleeker], Dirk van Driest, Kelson Raven, Willem Jelle Bos, Martijn Timmer [81e min. Chris van Maanen], Bas Maljaars, Lucky Akot en Maxim van der Meer

Scoreverloop:
14e min. 0-1 Lars van Wetering
20e min. 0-2 Job Hoogedoorn
82e min. 1-2 Rik Breemhaar

Gele kaart:
Nunspeet: Gieljan Tissingh, Patrick Pluim en Karim Mulder

3 REACTIES

 1. Doelman Abma redt slordig Nunspeet uit de rafelranden.

  De onmogelijk geachte reeks van succesvolle duels duurt voorlopig voort.
  Met elf punten uit de laatste vijf tweekampen kan en mag Nunspeet terugkijken op een vruchtbare periode. Een uitstekend renderend tijdvak waarin de overlevingskansen en het vertrouwen met de week groeien. VV Nunspeet en SDVB zijn de enige teams in de 1e klasse D die het laatste vijftal wedstrijden zonder verlies zijn doorgekomen.
  Sinds de komst van de interim-hoofdcoach Lucas Hoekman tankt Nunspeet uitsluitend geloof en overtuiging. Nu is het zaak waakzaam te blijven. De nacompetitie ligt nog altijd gevaarlijk op de loer en kan absoluut nog toeslaan. Zeker wanneer Nunspeet zo slordig en knoeierig met de kansen blijft omspringen als afgelopen zaterdag in de zonnige polder.

  Een overwinning als eindresultaat was in de laatste fase van de match verre van zeker.
  Nunspeet bleef hardnekkig weigeren de voorsprong uit te bouwen en raakte na een tegentreffer nog danig in de problemen. Dankzij enkele uitstekende reddingen van sluitpost Henrico Abma verlieten de Veluwenaren na 90 minuten met een zucht van verlichting (windkracht 9!) het Drontense kunstgras. Dit euvel dient op korte termijn radicaal uitgebannen te worden als men de succesreeks wil continueren. Met deze instelling en nonchalance gaan we nog vreemde capriolen aanschouwen.

  Verschillende keren soleerden de Nunspeetse aanvallers met een grootstedelijke allure door de vijandelijke linies om daarna als dorpse keuterboertjes voor een open doel te falen. Door zo nalatig met de mogelijkheden om te springen roepen ze het recente akelige verleden beklemmend terug.
  In de laatste weken is bij Nunspeet een bijna perfecte restauratie en herfundering doorgevoerd.
  De overbruggingstrainer Hoekman heeft bijna een koninklijke status bereikt, doch hij moet voorkomen dat nu alsnog als hofnar wordt weggelachen. Dat verdient hij en zijn elftal niet!

  De herboren Blauw-Gelen zitten in een heerlijk ritme van successen en die gang van zaken moet een onveranderlijk karakter krijgen. Er wachten nog twee loodzware confrontaties, waarvan er zeker één gewonnen moet worden om de onwrikbare zekerheid van het klassebehoud binnen te slepen.
  Zoals elk seizoen opnieuw blijkt, zijn de laatste duels in de competitie doorslaggevend.
  Rond de degradatie- en nacompetitieplaatsen, in de rafelranden van de ranglijst, vallen altijd onverwachte slachtoffers. Onderin is het slagveld het gevaarlijkst!

  De eerst volgende opponent, Enter Vooruit, lijkt wellicht niet de moeilijkste maar dit team versloeg in dit weekeinde wel het sterke DTS Ede, dat zo fier op de bronzen positie staat en Nunspeet tot tweemaal toe met speels gemak een draai om de oren verkocht. De Twentenaren zullen, als drenkelingen in doodsnood, in VV Nunspeet het wrakhout zien om zich aan vast te klampen om zo de verdrinkingsdood te ontlopen. De Nunspeters zullen hen in de branding moeten terugduwen en zelf veilig de kust zien te bereiken. Zelfredzaamheid is nu verseist.
  Zaterdag zal de slag in de groene Wiltsangh-Zee van doorslaggevend belang worden.
  Het wordt tegen Enter enteren en een man-tegen-man-gevecht leveren om daarna de Twentse vloot te laten kapseizen. Voetbal is (een symbolische) oorlog!

  Jammerlijk is de blessure van William Huenestein. Juist nu hij zijn draai had gevonden in de defensie moet hij voor de tweede maal in dit seizoen herstellen. Trainer Hoekman moet maar even puzzelen en de juiste oplossing aandragen. Dat behoort bij zijn takenpakket en met zijn ervaringen is hij dusdanig geëquipeerd dat hij dit klusje niet aan de ballenjongens kan overlaten.
  Pechvogel Huenestein kan zich via het inmiddels prima draaiende tafeltennisteam van de VV Nunspeet (met o.a. de spelers Peter Huijgen, Lars ten Dolle en Marc Dekker) weer in de herstelmodus hijsen, al blijkt voor de genoemde spelers dit groene veldje van 9 voet bij 5 voet vaak al niet te belopen.

  • Goed dat je boel scherp houdt, Keizer. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal.
   Dat hele slechte doelsaldo is nog een verradelijk addertje onder ‘t gras.
   Het komt goed!

 2. Realisme en wensdenken!

  Dagblad ‘De Stentor’ publiceerde eerder vandaag een artikel over aanvaller Lars van Wetering en zijn activiteiten en avonturen bij VV Nunspeet.
  De kop van het artikel luidt: ‘Nunspeet sluit tijd vol zorgen af met handhaving.’
  Met een flinke overdosis zelfoverschatting lijkt het realisme opzij te zijn geschoven. Het is spelen met vuur!

  Nog even wat meer zekerheden en absoluut vaststaande feiten op een rij:
  1. Hillary Clinton wordt president van de VS.
  2. De VVD wordt bij de verkiezingen de grootste partij.
  3. Ajax wint de Champions League.
  4. Tom Dumoulin zegeviert in de Giro.
  5. Duncan wint het songfestival.
  6. Nunspeet handhaaft zich in de 1e klasse.

  Nu begin ik mij toch echt zorgen te maken.
  Nog een weekje met wat meer terughoudendheid zou zeker op z’n plaats zijn geweest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here