Verbouwing Marktplein Nunspeet leidt tot gemengde gevoelens

6
2094

NUNSPEET – Het Marktplein in Nunspeet, het kloppende hart van het dorp, kreeg de laatste jaren het verwijt ‘saai’ te zijn. Een verbouwing moest daar verandering in brengen. Is dat ook gelukt? ,,Het is niks en het wordt niks’’, verzucht Masoed Afkhami, eigenaar van restaurant de Keiler. 

In 2013 is het Martkplein ook al eens verbouwd. Doel van de ingrepen was om het centrum van Nunspeet gezelliger te maken. Dat lukte ten dele. Vooral de komst van terrassen viel goed in de smaak droeg bij aan de levendigheid op het plein. Toch klonk er ook kritiek: het kloppend hart van het centrum oogde nog altijd erg leeg en saai.

Lees het hele verhaal op de site van de Stentor

 

 

6 REACTIES

 1. Hopelijk komt er idd meer groen en meer bankjes,want er wordt in het artikel gezegd dat er meer bankjes zijnIk heb ze,op de 2 die er al stonden, nog niet kunnen vindenMaar goed…geduld is een schone zaak,dus afwachten maar

 2. En volgens mij kun je met hoge hakken nog steeds tussen de stenen blijven steken; er werd toch eerder gezegd dat dat een van de problemen was die opgelost moesten worden? Niet dat ik met hoge hakken op de been kan blijven, maar voor dames die het wel kunnen, lijkt blijven steken me geen pretje!

 3. Bankjes,bloemen,bomen groen ook in het midden van het plein,zou ook al iets breken. Maar ja de markt die persé moet blijven houd het gezellig maken van het plein tegen ben ik bang voor…..

 4. Het was geen 5 ton, iets minder..
  Maar dat geld is niet verdwenen bij hoge heren; hier zijn stenen van gekocht, de fonteintjes, de inrichting die nog gaat komen. En natuurlijk voor het loon van de stratenmakers die dit geld weer uitgeven aan eten, huisvesting en wat niet meer. Geld moet rollen.

  Maar echt beter is het er niet van geworden. Wat mist is robuust groen, misschien moeten ze op deze woestenij gewoon wat dennen poten. Zo zijn honderd jaar geleden ook de woeste gronden om ons dorp bedwongen.

 5. Dit geldverslindende project is de wil van Gemeentebelang. Want dan ging de samenleving daar allerlei nieuwe evenementen organiseren: NIET dus.
  Net als Veluvine: ook zo’n megaduur project van vooral Gemeentebelang dat via allerlei subsidie constructies van deelnemende instellingen financieel op de been moet worden gehouden.
  En dan beloven ze van Gemeentebelang de jeugd al 25 jaar een McDonalds in Nunspeet, terwijl dat bedrijf zelf hiervoor geen enkele belangstelling heeft.
  OK ik geef toe: ik ben GEEN fan van Gemeentebelang met haar dure beloftes die wij als bevolking allemaal mogen betalen !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here