Open Dag Eetbaar Hout Kwekerij

0
641

NUNSPEET – Op zaterdagmiddag 11 mei is de Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken toegangelijk voor alle nieuwsgerige mensen. Eetbaar Hout zijn stammen die geent zijn met eetbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. De Eetbaar Hout Kwekerij is te vinden op het terrein van Kwekerij De Smallekamp in Nunspeet. Sinds begin 2019 is de teelt van eetbaar hout een mooie aanvulling op de andere aanwezige eetbare gewassen en voedselbosplanten op het terrein. Een Eetbare Boombeeldenroute langs verschillende soorten eetbare paddenstoelen maakt het plaatje compleet. 

Groene Takken is al enkele jaren bezig met het telen van Eetbaar Hout. Pip Gilmore gebruikt gezonde bomen uit de bossen van Nederland. Eiken worden gebruikt voor shii-take en andere loofhoutsoorten zoals berk, populier, wilg en beuk zijn goed te gebruiken voor andere soorten eetbare paddenstoelen. Vanaf mei worden de shii-takestammen “geactiveerd” en de eerste paddenstoelen zijn nu al gesignaleerd. Nadat een shii-takestam een paar keer paddenstoelen geproduceerd heeft is het klaar voor de verkoop. Een shii-takestam kan nog 4-5 jaar shii-take paddenstoelen produceren in een schaduwrijke plek in de tuin. 

De hele middag worden gratis rondleidingen gegeven. Eetbaar hout en andere producten zijn te koop tijdens de Open Dag.  

Locatie: Eetbaar Hout Kwekerij, Kwekerij De Smallekamp, Hardenbrinkweg 24, 8071 SM Nunspeet
Tijd: 12.30 – 16.00 uur
Entree is gratis.
Voor meer informatie: www.groenetakken.nl / info@groenetakken.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here