Nieuwe Rotaryclub Nunspeet 4Woods: verbind, deel en doe!

0
546

Per 10 mei is de Noordwest Veluwe een Rotaryclub rijker. Dan viert Rotaryclub Nunspeet 4Woods zijn oprichting met een feestelijke charterbijeenkomst in Dorpshuis Horsterhoek in Vierhouten. De ruim 20 charterleden gaan enthousiast, actief en maatschappelijk bewust met elkaar aan de slag. Hun motto: verbind, deel en doe! 

Bijna een jaar geleden kwamen de eerste leden bij elkaar om de mogelijkheden van een nieuwe serviceclub te onderzoeken. Er bleek behoefte aan een innovatieve variant met een programma dat flexibel van opzet is. Leden die werk en gezin combineren, kunnen hierdoor nog meer uit het lidmaatschap halen. In korte tijd groeide een veelzijdige vriendenclub van mensen die zich met elkaar, praktisch willen inzetten voor een mooiere samenleving. En die het leuk en inspirerend vinden om van elkaar en anderen te leren. 

Maatschappelijk betrokken
De club heeft inmiddels ruim 20 leden met zeer uiteenlopende professionele achtergronden. Zij zetten zich in aanloop naar de formele oprichting al actief met elkaar in. Ze komen tweewekelijks samen voor de clubbijeenkomsten waar beroep of levensbericht centraal staat. En nemen ook deel aan lokale initiatieven. Zo hielpen de leden afgelopen april bij de Lammetjesdag van Stichting Schaapskudde gemeente Nunspeet. En er zullen meer initiatieven komen in de kernen van de Gemeente Nunspeet waaraan de kersverse rotarians mee zullen doen. Verder zijn er plannen in de maak om met elkaar succesvolle projecten aan te pakken.

Over Rotary
Rotary Nunspeet 4Woods is een onderdeel van het wereldwijde Rotary International netwerk. Rotary Nunspeet fungeert als moederclub. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Rotary in Nederland telt ongeveer 500 clubs met in totaal 19.000 leden. Rotary reikt verder dan alleen je eigen club. Elke rotarian is welkom in iedere Rotaryclub, waar dan ook ter wereld. U vindt meer informatie over Rotary International op www.rotary.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here