Herdenking bij het Lancastermonument in Elspeet

0
611

Elspeet – Vandaag werd voor de twaalfde keer een herdenkingsplechtigheid gehouden bij het Lancastermonument aan de Schaarweg. Leerlingen van scholen in Elspeet lieten de vlaggen van Nederland, Engeland en Canada half stok hangen en droegen vervolgens gedichten voor.

Namens het gemeentebestuur werd er een krans gelegd door burgemeester van die Weerd en zijn echtgenote. Malcom Mason legde een krans namens de Royal Air Force Association. Ook werd er een krans gelegd door afgevaardigden van de Elspeetse bevolking.

Tijdens de herdenking vlogen drie vliegtuigen van de ‘NO. 1077 Squadron RAFA’ en twee historische Harvards over voor een eerbetoon aan de omgekomen bemanning van de in 1944 neergeschoten engelse Lancaster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here