Nunspeter in de race voor podiumplek bij 2de grootste rally-raid ter wereld

0
1071

De Morocco Desert Challenge 2019 staat op het punt om te beginnen. Ondertussen is deze rally, die wordt georganiseerd door de Belg Gert Duson, toe aan de 11e editie en uitgegroeid tot gigantische proporties. Van Ham Tenten & Podia Racing staat met niet minder dan 1051 deelnemers aan de startstreep waaronder vele (ex-)Dakar-deelnemers. Het racingteam bestaat o.a. uit Martijn van den Broek uit Bladel en Edwin van der Vegt uit Nunspeet. Na vele maanden van voorbereidingen wordt morgen het gaspedaal van hun speciaal geprepareerde Toyota ingetrapt in Agadir te Marokko.

Van Ham Tenten & Podia Racing neemt voor de vijfde maal deel aan deze loodzware woestijnrally die bestaat uit acht pittige etappes: een spectaculaire coast-to-coast-route dwars door het land, van de Atlantische kust bij Agadir en Plage Blanche naar Saïdia aan de Middellandse Zee. Een avontuur vol afwisseling, met snelle pistes, technische stukken, wijde Afrikaanse vlaktes, veel duinen, zoutmeren en legendarische Dakar-pistes.

 

Finishen is niet langer het enige doel
Dankzij de fantastische aflevering van vorig jaar, waar het team maar liefst viermaal een dagoverwinning pakte in het autoklassement voor 4×4 auto’s met Starre Assen, ligt de lat voor deze editie hoger. Het racingteam, dat volledig bestaat uit vrijwilligers, heeft één doel en dat is een podiumplek. Ondanks het zeer competitieve deelnemersveld met toppers afkomstig uit alle windstreken van de wereld, is de uitgesproken ambitie volgens de heren geen onrealiseerbare missie. Martijn: “Als de techniek ons niet in steek laat, is het haalbaar.” Edwin: “Zowel wij als de auto zijn topfit; het blijft echter een mechanisch spelletje. Het gaat er niet om wie het hardste rijdt, het gaat erom wie de minste tegenslagen heeft.”

Van Ham Tenten & Podia Racing rijdt met een compleet omgebouwde Toyota Landcruiser. In het afgelopen jaar is deze tot het laatste boutje aan toe gedemonteerd en herbouwd. Martijn: “Na de motorproblemen op dag 5 van de challenge in 2018 willen we nu niets aan het toeval overlaten. Voor het overige heeft ons ‘gele monster’ zich de laatste jaren bewezen als een enorm betrouwbare rallyauto.” In het geval van stukken en/of onderhoud tijdens de woestijnrace, is er de beschikking over een servicetruck in eigen beheer met reservematerialen en kan de hulp van deskundige monteurs worden ingeschakeld.

Zaterdag 20 april, na de finish in Saïdia, wordt duidelijk of Martijn en Edwin, samen met de gehele crew, op het podium staan. De belevenissen zijn tevens te volgens via vlogs en berichten op Facebook: https://www.facebook.com/Teamvanham/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here