Gezocht: vrijwilligers bij Humanitas Thuisadministratie

0
497

Humanitas Thuisadministratie helpt mensen grip op hun financiën terug te krijgen, die zij zijn kwijtgeraakt na bijvoorbeeld het overlijden van een partner, bij een scheiding of na het verliezen van hun baan. Slecht inzicht in de administratie leidt regelmatig tot andere, grotere problemen. Als vrijwilliger help jij deze mensen de financiën weer op de rit te krijgen, zodat de zij dit na verloop van tijd weer zelfstandig kunnen oppakken.  

Samen met de hulpvrager zorgt de vrijwilliger ervoor dat de (financiële) administratie op orde komt, wordt er een overzicht gemaakt van de inkomsten en uitgaven en wordt er een huishoudboekje bijgehouden. Verder maakt de vrijwilliger de hulpvrager wegwijs in de wet- en regelgeving en de betrokken instanties, en kijken zij samen naar wat het sociale netwerk rondom hem of haar wellicht kan betekenen.

Wil jij je als vrijwilliger aansluiten bij Humanitas Thuisadministratie? Neem dan contact op met Stef Smits van Humanitas, tel. 06-52020549 of e-mail sjsmits@gmail.com. Gevraagd wordt een goed MBO-niveau, inlevingsvermogen en geduld. Kennis hebben van regelgeving en/ of schuldhulpverlening is fijn, maar geen absolute voorwaarde. Je krijgt namelijk een solide basis-training en vele mogelijkheden om je kennis te verdiepen. Uiteraard zorg je voor geheimhouding van vertrouwelijke zaken.

Voor ander vrijwilligerswerk: Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet / www.vrijwilligerswerknunspeet.nl / telefoon: 0341-442020 / e-mail servicepuntvrijwilligers@nunspeet.nl / spreekuren: di-woe-do van 9.00-12.30 uur in Veluvine.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here