Opening maakplaats in de Bibliotheek

0
730

NUNSPEET – Vandaag opende wethouder Van den Berg de maakplaats in Bibliotheek Nunspeet. Hij werd daarbij geholpen door leerlingen van groep 7 van de Immanuelschool. Kinderen en jongeren kunnen in de maakplaats experimenteren, ontdekken, ontwerpen en maken. Vooral veel maken, met een 3D-printer, lasersnijder en een vinylsnijder.

De maakplaats
De maakplaats is onderdeel van de Digital Hangout. Waar de jeugd kan experimenteren met programmeren, leren over media én waar gewerkt kan worden met de nieuwste devices en apps. Vanaf 10 april kan er elke woensdagmiddag gewerkt worden met nieuwe maakapparaten zoals een 3D-printer, lasersnijder en een vinylsnijder. Kinderen leren hiermee op een speelse manier denken, creëren en maken kennis met nieuwe technologieën. Door zelf te maken, leren zij hoe ‘dingen en systemen’ in elkaar zitten. En kunnen zij zelf creatief aan de slag gaan met technologie. Dit past volledig bij de kerndoelen van de Bibliotheek als dynamisch huis voor kennis, informatie en educatie. 

Vanaf 10 april 2019 is de maakplaats in de Digital Hangout elke woensdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. Die middagen staat één van de apparaten centraal met een bijbehorende activiteit. Verder kunnen kinderen lekker klooien en prutsen met alle materialen en apparaten die er zijn in de Digital Hangout. Toegang en deelname is gratis. Voor materiaalgebruik vragen wij vanaf mei 2019 een kleine vergoeding.

Algemeen
Ieder kind krijgt in de Digital Hangout de kans om zelf met technologie aan de slag te gaan. De Bibliotheek Noordwest Veluwe levert hiermee een bijdrage aan wat de jeugd in de toekomst nodig heeft. In de Digital Hangout worden 21-eeuwse vaardigheden ontwikkeld door kinderen ervaringen op te laten doen met het bedenken en ontwerpen van hun idee. En het gebruiken van de software die nodig is om hun idee vorm te geven. De kinderen worden gestimuleerd om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Dit past bij de Maker-Movement, waarin onafhankelijke uitvinders, ontwerpers en knutselaars producten bedenken en maken, precies zoals zij zelf willen. Door alles met elkaar te delen komen ze tot steeds betere ontwerpen en producten.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here