Zes NK-tickets voor tunsters GV Nunspeet

0
281

Zaterdag 6 april stond al een poos gemarkeerd in de agenda voor vijf turnsters van GV Nunspeet. In Leusden hebben jeugdturnsters Maud Drost en Janika van ’t Hof en seniorturnsters Talida Liefers, Hilde Boonen en Kirsten Heres gestreden voor een plek op het NK. 

Maud en Janika beten het spits af. Het eerste toestel sprong is voor Maud misschien wel haar favoriete. Maud scoorde de een na hoogste score. Op brug zijn beide meiden heel netjes. Janika had een klein foutje bij de afsprong, maar ondanks dat eindigde zij op een derde plaats op dit toestel. Op balk is Janika heel sierlijk. Ze turnde vol overmacht naar de hoogste dagscore. Op balk en brug verdient Janika hierdoor een plaats op het NK in de toestelfinales. Als laatste toestel turnden de meiden op vloer. Maud heeft hier een schitterde oefening geturnd! En ook Janika heeft een prachtige oefening laten zien. Na vier toestellen werd het eindklassement allround bekend. Wat een verrassing, Janika werd vierde en Maud eindigde zelfs op het podium met een derde plaats! Beide turnsters mogen op 18 mei in Vianen het NK alround turnen!

In ronde vier was het de beurt aan de senioren. Hier waren 25 deelnemers en slechts vijf finaleplaatsen beschikbaar. Het leek vooraf bijna onmogelijk een plaats voor het NK te verdienen. De dames begonnen goed op sprong. Op brug zijn vooral Talida en Hilde erg sterk. Talida liet dit ook zien, ze turnde een prachtige oefening en werd tweede op brug. Hiermee is ze reserve op dit toestel voor het NK. Hilde maakte helaas een heel dure fout. Balk is altijd een zenuwentoestel voor de meiden. Talida maakte helaas na haar goede start van de wedstrijd een dure fout op balk. En ook Hilde kon, na haar teleurstelling op brug, geen goede balkoefening laten zien. Heel knap van Kirsten dat zij na haar teamgenootjes te zien falen, alsnog een topoefening op balk kon neerzetten. Ze haalde met bijna een half punt verschil de hoogste score op balk. En dus ook een ticket voor het NK op balk! Vloer is samen met balk het favoriete toestel van Kirsten. Dat liet ze zien! Op vloer maakte ze haar goede meerkamp af door te stralen! Ze won de zilveren medaille en mag ook op 18 mei het NK allround turnen! Hilde liet op vloer zien dat ook zij mee kan strijden om een plaats op het NK. Helaas zat het er dit jaar niet in. Ze eindigde als 15e en Talida als 19e in de meerkamp.

Al met al een heel succesvolle dag! Twee podiumplaatsen, zes finales en een reserveplaats is een unieke prestatie!

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here