VVD stelt vragen over sluiting OBS De Schakel

12
1851

NUNSPEET – De VVD-fractie Nunspeet heeft met grote verbazing kennis genomen van het opheffen van openbaar onderwijs in de O.B.S. de Schakel.

Afgelopen donderdag hebben wij in de raad nog vragen gesteld over de locatie van de openbare lagere school in Nunspeet. Het is vreemd dat het college al op de hoogte was en dat toen niet openbaar gemaakt heeft.  Nog vreemder is het dat we vandaag bericht ontvangen dat de Immanuel school deels naar het gebouw van de Schakel zal verhuizen. In de kop van deze mail staat ”sluiting van de O.B.S. de Schakel. In de inhoud van deze mail wordt hier verder niet over gesproken.

De VVD stelt hier heel duidelijk dat iedere gemeente zorg en verantwoording moet dragen voor een gelegenheid voor openbaar onderwijs. Wij vinden dat het college ernstig in gebreke is gebleven ons niet te informeren in de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Samen gevat: de VVD heeft de volgende vragen:

1.Was het college tijdens de laatste raadsvergadering op de hoogte van deze sluiting en zo ja waarom zijn wij niet geïnformeerd.

2.Is het college het met ons eens dat de gemeente Nunspeet openbaar onderwijs moet faciliteren en alles in het werk moet stellen om dit te behouden.

 

12 REACTIES

 1. Haha, die VVD. Moeten ze maar beter opletten!

  Over die sluiting: zijn er dan zo weinig niet-christelijke opvoeders dat er zo weinig leerlingen zijn? Als ik hier vaak de commentaren lees, zijn ze er namelijk genoeg!
  Maar toch lekker de kindjes op een (blanke) CNS school in de wijk? Lekker makkelijk en veilig?

 2. Stond er vorige week niet iets over behouden van het openbaar onderwijs voor Nunspeet in Veluweland? Afgaande op dat artikel ben ik net zo verbaasd als de VVD. Het lijkt achterkamertjes politiek. Ik was afgelopen donderdag in een gezin van statushouders, dat de kinderen op De Schakel heeft. Hen was meegedeeld dat de kinderen wellicht naar Harderwijk moeten. Inmiddels schijnen er al statushouders kinderen in Harderwijk op school te zitten, omdat andere Nunspeetse scholen hen weigerden. Schrijnend: deze kinderen worden nu de dupe van een bepaald beleid.
  En ja, Lex, niet-christelijke ouders kiezen massaal voor CNS-scholen, omdat die dichtbij huis zijn. Geef ze eens ongelijk. Ik zou het ook doen, als ik moest kiezen!

  • Ik denk dat de stuyvenberg en ridderschool dan maar een paar statushouders moeten opnemen;-)

   Nee grapje. Wij zelf hebben de kinderen op een CNS, maar niet in de wijk. Gaat om je thuis voelen op een school, met een bepaald systeem. Ouders kijken vaak niet verder dan: “handig”.

   Waar Nunspeet behoefte aan heeft is een goede, grote OBS, en een beetje centraal. Wat dat betreft had de VVD een goed punt, vorige week..

  • Er “schijnen” kinderen naar Harderwijk te gaan. Ze zouden geweigerd zijn. Is dat echt zo? Dat lijkt me heel sterk. Zelf heb ik kinderen op de Franciscus. Kan me het niet voorstellen…

   • Het is echt zo, ik ken er een paar. Die weigering heeft overigens vooral te maken met het feit dat kinderen van statushouders bij aankomst in Nunspeet niet of nauwelijks Nederlands kunnen en de meeste scholen zitten al een een grens als het gaat om extra mensen/geld voor extra taallessen.

 3. Meester Meijer draait zich om in z’n graf….. al het werk voor niks geweest. Misschien kan de gemeente op deze locatie ook dure koopwoningen en appartementen bouwen.

 4. het mag vast niet gezegd worden, maar als ouders moeten kiezen tussen een openbare school met bijna alleen maar allochtonen of een CNS school, wordt het toch n CNS school.

 5. Zo is het. En wanneer die niet-christelijken zich verzamelen, kan er een “gewone” OBS behouden worden. Maar zo zie je; geloof zorgt voor samenwerking, en met het atheïstische individualisme krijg je dat niet meer.

 6. Interessante vraag is hoe De Schakel van een kleine gewone OBS geworden is tot een bijna geheel allochtone school… Waren er trouwens vroeger niet meer OBS-scholen in Nunspeet? Ik meen dat er hier ook nog een zat, daar waar nu De Ontdekking gehuisvest is?

 7. Het Nunspeetse college was onaangenaam verrast door de mededeling van Stichting Proo, zo laat wethouder Leen van der Maas weten. ,,Niet dat we het besluit willen of zelfs kunnen tegenhouden, maar de timing was nogal ongelukkig.’’ In de gemeenteraad werd afgelopen donderdag namelijk gedebatteerd over de toekomst van het openbaar onderwijs in Nunspeet. Er werd toen met geen woord gerept over sluiting van De Schakel. ,,Maar ik wist op dat moment nog van niks’’, zegt Van der Maas. ,,Er waren wel geruchten, maar ik wist niet dat Stichting Proo de knoop al had doorgehakt.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here