Komende zaterdag belangrijk voor Nunspeet, na dure nederlaag in Hierden

6
910

Afgelopen zaterdag reisde Nunspeet naar buurtvereniging Hierden. Na de uitslagen van vorige week zaterdag resteren er voor Nunspeet de komende weken alleen nog maar finales.

Nunspeet startte vlijmscherp met een hoofdrol voor de snelle Karim Mulder. Bijna vanaf de aftrap werd Karim gelanceerd en stond oog in oog met Nick Grootkarzijn, de keeper van Hierden. Nick Grootkarzijn wist echter een snelle achterstand te voorkomen. Nunspeet bleef het initiatief houden, zoals in de 5e minuut toen oud-Hierden speler William Huenestein, na een lange aanval via Job Hoogedoorn, Karim Mulder wist te bereiken, maar deze vond opnieuw keeper Grootkarzijn op z’n weg. Even later wist Hierden uit een corner voor het eerste gevaar te zorgen en Stefan Jansen de bal gevaarlijk net naast het doel van Henrico Abma draaide.

In de 11e minuut kreeg Hierden en penalty toegekend, nadat Dani Cloteda van achteren licht aangetikt werd door Karim Mulder. De strafschop werd benut door Ewout Mulder, hetgeen een 1-0 voorsprong betekende. Hierden was na de 1-0 de betere ploeg. Het duurde tot de 20e minuut voordat Nunspeet weer gevaarlijk kon worden, met een vrije trap van Lars van Wetering, die gevaarlijk vlak voor keeper Grootkarzijn van richting veranderde, maar de Hierden keeper redde bekwaam. Een minuut later, een snelle counter van Hierden over de linkerzijde met een steekpass op Rick Boersma, die op zijn beurt, Ewout Mulder weer bediende bij de verste paal, die de 2-0 wist binnen te glijden.

Na de 2-0 maakte keeper Grootkarzijn van Hierden nogmaals een vrije trap onschadelijk. Beide teams zochten dus uitdrukkelijk naar doelpunten. Het was opnieuw Hierden dat wist te scoren. Het was aanvaller Boutachkourt die, geheel vrij gelaten door de Nunspeet verdediging, eenvoudig voor de 3-0 zorgde. Nunspeet probeerde het wel zoals in de 37e minuut toen Hoogedoorn, na voorgeven van van Wetering, naast schoot. Ook kopte Van Wetering direct hierna uit een corner net naast. Het zit Nunspeet niet mee in deze fase van de competitie.

Hierden begon de tweede helft weer aanvallend. Met een opkomende Dani Cloteda die corners forceerde, waaruit Dominique Denzel eenmaal op de vuisten kopte van doelman Abma. Nunspeet kon geen vuist maken en Hierden had alles onder controle. In de loop van de 2e helft pakte Nunspeet wel het initiatief over, zo zag Hoogedoorn zijn schot geblokt door keeper Nick Grootkarzijn.

In de 80e minuut leek het helemaal gebeurd voor Nunspeet, toen Patrick Pluim zijn 2e gele kaart, dus rood, kreeg. Nunspeet kreeg ondanks deze tegenvaller plotseling meer vechtlust. In de 83e minuut was het Marco Drost die zijn schot via Grootkarzijn en de lat zag overgaan en dat zelfde gebeurde in de 89e minuut toen een schot van Lars van Wetering, na een voorzet van Niek Daalmeijer, een zelfde lot beschoren was. Gescoord werd er niet meer en zo wist Hierden de streekderby tegen Nunspeet, verdiend, met een 3-0 overwinning af te sluiten.

Voor Nunspeet is het zaak om de rug te rechten en komende zaterdag DZC ’68 op eigen sportpark de Wiltsangh te verslaan. DZC ’68 heeft slechts 2 punten meer, Nunspeet zal MOETEN winnen en kan bij winst DZC ’68 voorbij gaan op de ranglijst en goede zaken doen.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Denilcon Ramazan, Marco Drost, Andrew Galea, Lars Polinder, William Huenestein [74e min. Mike Bouw], Patrick Pluim, Marnix Tissingh, Job Hoogedoorn [87e min. Geert Bode], Lars van Wetering] en Karim Mulder [64e min. Niek Daalmeijer]

Opstelling Hierden:
Niek Grootkarzijn, Ewout Mulder [ 70e min. Brian Klaassen], Stefan Jansen, Laurens Brouwer, Abdelali Akachar [70e min. Donovan Bock], Dominique Denzel, Naoufal Boutachkourt, Rick Boersma [63e min. William Beelen], Edmund Mijnheer, Dani Cloteda en Tim Brockhoff

Scoreverloop:
13e min. 1-0 Ewout Mulder (strafschop)
22e min. 2-0 Ewout Mulder
34e min. 3-0 Naoufal Boutachkourt

Gele kaart:
Nunspeet: Marnix Tissingh en William Huenestein
Hierden: Rick Boersma

Rode kaart:
Nunspeet: Patrick Pluim (2x geel)

6 REACTIES

 1. Wat ziet Erwin Brem toch in onkundige kaartenverzamelaars?

  De strop wordt nog wat strakker aangetrokken en het valluik staat op scherp. Het touw is van degelijke kwaliteit en de scharnieren zijn goed gesmeerd.
  Lijkbleek en trillend staat de veroordeelde in het felle licht van de 1e klasse te staren.
  Nog eventjes. Dan verdwijnt het zicht. Het uitzicht en het inzicht zijn al maanden geleden uit het elftal verdwenen. Het team wordt nog kunstmatig in leven gehouden aan de stekker van hoop en slangetjes vol illusies.
  De blinddoek wordt al aangereikt. Familie, kennissen en supporters worden opgeroepen om nog een enkele wedstrijd te bezoeken om afscheid te nemen. De beul is al opgeroepen, alleen de executiedatum staat nog niet vast. Afscheid van het spel dat nu nog de naam ‘voetbal’ draagt.
  (Voor de site ‘Voetbal op Zaterdag’ houdt het voetbal op bij de 1e klasse. Daaronder is het bezigheidstherapie of het volbrengen van een taakstraf.)

  Het gratieverzoek is verstuurd, maar blijft vooralsnog onbeantwoord. Strohalmen worden aangereikt maar geen speler of trainer die ernaar om ziet. Het water staat tot aan de lippen en niemand krijgt de pompen op stoom. Huilen helpt niet, het water stijgt ook zonder tranen.

  Ook tegen Hierden spreidde Nunspeet het ondermaatse spel ten toon dat al weken lang als geseling op de ruggen van de trouwe supporters neerdaalt. Opnieuw de treurige combinatie van een chronisch gebrek aan klasse, onbeholpenheid en naïviteit. Daarbovenop verzamelt Nunspeet een vracht aan boetekaarten in de kleuren geel en rood voor oliedomme overtredingen. Een gemiddeld G-team pakt het slimmer aan! Het afnemen van een intelligentietest voordat een speler (bij)tekent lijkt mij een heilzaam idee.

  Als trainer op de bank bij Hierden troffen we Erwin Brem aan. De man die bij Hierden aan het eind van het seizoen gedwongen opstapt. Wat bezielt die man om voor Nunspeet te kiezen?
  Heeft hij Nunspeet de afgelopen periode wel gevolgd? Is de man sportief suïcidaal? Slecht huwelijk?
  Was hij vergeten zijn medicatie in te nemen en daardoor in de war tijdens de contractbesprekingen?
  Vergoeden de centjes het leed en de ellende waarin hij zich vrijwillig stort? Wat vindt zijn psychiater ervan? Zal hij zich na de strijd van afgelopen zaterdag tussen Hierden en Nunspeet niet desperaat afvragen hoe hij nog onder de overeenkomst uit kan?
  Hij wil zonder twijfel en voorgoed wegvluchten naar een vijfde-klasse-ploeg ergens diep in Zeeuws-Vlaanderen of nog verder tegen de taalgrens in België.
  De selectie van Nunspeet zal in het volgende seizoen grotendeels uit de spelers bestaan die er dit seizoen een janboel van maken. Wat wil Brem ermee?

  Wel is duidelijk waarom hij bij Hierden vertrekt:
  “Het is na een aantal gesprekken met de nieuwe TC, trainers en spelers gebleken dat de ambities van de trainer (Brem) en die van de verenging te ver uit elkaar liggen. Wij willen een heel stabiele eersteklasser zijn en wij vinden op dit moment dat we daar een andere trainer voor nodig hebben. De vorige TC heeft een jaarcontract afgesproken en het nieuwe bestuur heeft besloten de samenwerking met Brem niet voor te zetten’’, zegt voorzitter Henk Timmer (van Hierden)”.

  We gaan nog even verder met vragen die zich haast als vanzelf en niet te stuiten aandienen.
  Wil Nunspeet geen stabiele eersteklasser blijven of over enkele jaren weer worden? Lijkt mij wel!
  Waarom dan Erwin Brem opvoeren die kennelijk iets totaal anders voor ogen heeft?
  Ziet Brem de hoofdklasse gloren of wil hij vele treden lager gaan acteren? Voor dat laatste hebben we geen nieuwe oefenmeester nodig, dat kan de huidige uitstekend!
  Zouden het bestuur en de TC er niet goed aandoen om eens wat helderheid over deze aanstelling aan te brengen? Welke eisen, verwachtingen of doelstelling heeft men Erwin Brem voorgehouden en mogen de supporters daar ook iets van meekrijgen? Dan weten wij wat we mogelijk tegemoet kunnen zien en in de toekomst kunnen verwachten.

  Nunspeet heeft in de laatste fase van de competitie de ondersteuning van de supporters dringend nodig. Informeer ze dan ook wat ruimer om ze betrokken te houden. Antwoorden a.u.b., om niet alles en iedereen van de hoofdmacht te vervreemden!

 2. We leven in een vrij land en kritiek geven mag!

  Het 1e team van de VV Nunspeet zit op dit moment in een cruciale fase. Handhaving in de 1e klasse is een must. Één van de uitgangspunten van de VV Nunspeet (voor diegene die zich verdiept hebben in beleidsplannen, profielschets trainer 1e elftal e.d.) is voor het 1e team minimaal spelen op 1e klasse niveau.

  Er mag niet meer verloren worden maar vertrouwen is er niet en spelers raken steeds meer gefrustreerd. Het 1e elftal schiet niets op met het wekelijks bekritiseren van spelers, speelstijl, staf en inmiddels ook de hoofdtrainer volgend seizoen etc.. Kritiek geven mag, is ook prima, maar kom dan ook met werkbare en realistische alternatieven. Spelers, staf en andere betrokkenen met een blauw-geel hart zetten zich op dit moment ook in (met de beschikbare middelen!) voor lijfsbehoud van ons 1e team. Op dit moment lukt het niet met 11 man dus wordt de 12e man nog belangrijker. Juist door achter de ploeg te blijven staan en de (jonge) spelers onze steun en vertrouwen te geven wat ze nu hard nodig hebben. Alle neuzen dezelfde kant op met 1 doel en dat is handhaving in de 1e klasse. Laten we daar met zijn allen voor gaan!

  • Beste Pierre,

   Uit uw inhoudelijke reactie (eindelijk komt er één) blijkt een positieve betrokkenheid met onze blauw-gele broederschap. Dat waardeer ik ten zeerste en voel het dan ook als een obligatie om daarop gepast te reageren.

   In de eerste plaats is het jammer dat u niet zonder voorbehoud onder uw volledige naam reageert.
   Dat doe ik dus wel en binnen de vereniging en langs de lijnen van ‘De Wiltsangh’ weet vrijwel iedereen wie ik ben en hoe ik meestal in mijn column reageer. Een ieder kan mij er dus op aanspreken en mij verantwoordelijk stellen voor dat wekelijkse epistel.
   Daarop krijg vaak commentaar, zowel negatief als positief, daarbij aangetekend dat de laatst genoemde kwalificatie mij het veruit meest wordt toebedeeld. Hoewel ik ook de stem van velen laat horen, blijft het mijn eigen subjectieve blik op hetgeen onze formatie op de mat legt.

   U geeft aan dat de VV Nunspeet de 1e klasse toch wel als ondergrens hanteert en vanzelfsprekend zo stabiel mogelijk. Bij onze buurvereniging Hierden heeft men diezelfde ambitie. Wat dat betreft liggen Hierden en Nunspeet op dezelfde lijn. De nieuwe trainer heeft een ander doel voor ogen, zo blijkt uit de media. Hoewel bij beide verenigingen de doelen identiek zijn, kan heer Brem er bij Hierden niet mee uit de voetvalvoeten en bij Nunspeet wel. Dat is zeer merkwaardig en schreeuwt om uitleg.
   Die uitleg lees ik absoluut niet in uw repliek.

   De spelers zijn gefrustreerd geraakt. Dat zijn de supporters ook en die emotie wordt dus gemeenschappelijk gedragen. Die frustratie en teleurstelling schrijf ik na de wedstrijd met mijn in gal en azijn gedoopte pen in een zuur stukje van me af. Dat lucht op en ga dan weer met een glimlach verder. De spelers uiten hun frustratie in de witomlijnde arena met irritant gedrag, onnodig overtredingen met als gevolg ondermaats presteren en het binnenhalen van een vorstelijke kaartenoogst.
   Dan staan er weer een paar basisspelers één of meerdere weken met een portie friet en een biertje vanaf de zijlijn toe te kijken. Waardoor wordt het elftal meer gedupeerd; door mijn fratsenschrijverij of door de spelers die steeds opnieuw door de KNVB op non-actief worden gesteld?

   Verder verwacht u na elke beschamende nederlaag een hoogverheven lofzang, terwijl een treurige klaagzang bij zo veel onkunde nog te vrolijk klinkt. Als er binnenkort een aanleiding komt om de loftrompet onder het stof vandaan te zoeken, zal ik er ook zeker op blazen.
   Al voor het tweede seizoen op rij maken we de teloorgang van onze trots mee. Heel lang bleef het ijzig stil. Hoog tijd dat iemand de ingedutte boel eens flink wakker schudt en voor wat reuring zorgt.

   Verder vraagt u om realistische en werkbare alternatieven. Sinds wanneer wordt er naar de supporters geluisterd? Van deze zijde heb ik al in de winterstop een aantal aanbevelingen gedaan.
   Uiteraard tevergeefs. Waar bemoeit een supporter zich mee’, hoor ik ze achter de bestuurstafel denken.
   Zal ik er nog even een tweetal aanhalen?
   De huidige trainer had al voor Kerst vervangen moeten worden voor een stevige leider met overwicht, gezag en met inspirerend en motiverend vermogen. Deze trainer blaast geen ballon meer op en had beter even de trainerslicentie terzijde kunnen schuiven en wat meer van zijn visvergunning kunnen gaan genieten.

   Nu we het toch over vissen hebben, kunnen we direct de aanbeveling voor het verdedigende werk van onze hoofdmacht aan de orde stellen. Op dit podium is al eens aanbevolen om met een drietal verdedigers in het hart van de verdediging te gaan spelen. De backs hoeven dan veel minder naar binnen te knijpen en kunnen veel korter op de directe tegenspelers gaan opereren. Vleugelspelers van onze concurrenten staan steevast zo vrij als alle zwaluwen die weldra weer over ons hoofd fladderen. Nood breekt ook de gangbare voetbalwetten. Resultaat boeken begint met de nul houden.
   Overigens verdedigt men nooit met één linie, dat doe je met het gehele team. Dat gaat eveneens op in aanvallend opzicht. Van beide raadgevende adviezen ziet niemand iets terug.
   Niet werkbaar en realistisch. Ik had het kunnen weten.

   Tot slot sta ik geheel achter uw slotopmerking, meester Piet.
   Mocht Nunspeet in deze laatste periode de zaak geheel ten gunste kunnen omdraaien en tegen de verwachting in een reddende reeks neerzetten en op die wijze het uitgemergelde lijf redden, dan zal ik nederig en sportief alle beschimpingen over mijn achterhaalde visies, en al het hoongelach dat dan over mijn hoofd zal klinken, berustend en gelaten over mij heen laten komen.
   En nog opgelucht en blij zijn ook. Dan hebben we het gered en daar zien wij beide vol verlangen naar uit!

 3. Beste Kees,

  Dank voor uw uitgebreide reactie. De reden dat ik onder de naam Pierre reageer is dat mijn grote voorbeeld reageerder, nl. Okkerdal, ook gestart is met reageren onder een pseudoniem. Dus goed voorbeeld doet goed volgen. Dat ik zijn voorbeeld volg betekent niet automatisch dat ik in zijn schaduw kan en mag staan.

  Wat betreft de aanstelling van Erwin Brem. Erwin Brem is geselecteerd en aangesteld op basis van de profielschets en het ambitieniveau van de VV Nunspeet. Er kan dus van uitgegaan worden dat Erwin Brem de ambities van de VV Nunspeet onderschrijft, waaronder dus minimaal voetballen op 1e klasse niveau, en daarvoor een juiste persoon is.

  Verder reageert een ieder op zijn of haar manier na een nederlaag van de VV Nunspeet. Ik ben positief kritisch ingesteld en hoop dat door mijn aanmoedigingen en steun het 1e team de punten gaat pakken die nodig zijn voor lijfsbehoud.

  En tenslotte. Wanneer de VV Nunspeet in veilige haven is aanbeland zal ik u niet beschimpen of uitlachen maar nodig ik u uit voor een drankje op ons sportpark.

  Kijk uit naar uw reactie naar aanleiding van de wedstrijd VV Nunspeet-DZC en hoop dat u de loftrompet kunt afstoffen!

  • Wij gaan elkaar wel vinden, Pierre.
   Tussen de regels door is te lezen dat wij beiden hetzelfde nastreven en beogen.
   Als liefhebber van columns en satire neig ik ernaar mijn mening anders en stevig te verpakken.
   Scherpte is vaak nodig om de boodschap, met altijd een solide waarheidskern, over het voetlicht te krijgen.
   Een visie fluisteren verdwijnt in de ijle lucht. Vandaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here