Schrijfmarathon en fakkelwake Amnesty groep Nunspeet

0
138
Archieffoto

Op 10 december is het de Dag van de Mensenrechten. Om daar aandacht aan te besteden organiseert de Amnestygroep Nunspeet twee activiteiten.

Op vrijdag 7 december van 19.00 tot 20.00 uur houden we op het Marktplein in Nunspeet een fakkelwake. Dit wordt door meerdere Amnestygroepen in Nederland gedaan met als doel een lint van licht te creëren. Wethouder Van den Berg zal de eerste fakkel ontsteken.

Op maandag 10 december doet de Amnestygroep Nunspeet mee aan Write voor Rights, voorheen de Schrijfmarathon. Voor meer informatie zie: https://www.amnesty.nl/write-for-rights-2018

In Nunspeet blijven we dit de Schrijfmarathon noemen. Deze vindt plaats op maandag 10 december in het gemeentehuis en wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester Van de Weerd. Daarna kunnen alle inwoners van Nunspeet tot 16.00 uur brieven schrijven. Dit jaar wordt er geschreven voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, hebben ze meer respect voor de mensenrechten. De Schrijfmarathon van 2017 heeft ook weer een aantal successen opgeleverd. Van degenen voor wie er geschreven is kwamen twee mensen vrij. Anderen kregen een eerlijk proces of worden niet meer lastiggevallen door de autoriteiten.

Iedereen die de mensenrechten een warm hart toedraagt is welkom bij de fakkelwake en de Schrijfmarathon. Van te voren aanmelden is niet nodig.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here