Nunspeet verliest van Scherpenzeel

6
625

Het leek er helemaal niet op dat Nunspeet een lastige middag zou beleven in Scherpenzeel tegen de gelijknamige voetbalvereniging. Al na een minuut lag de bal al achter Scherpenzeel doelman Coen Uyterwaal. Nunspeet spits Lars van Wetering schoot, bij zijn eerste balcontact, de bal keihard tegen de touwen. Het eerste kwartier speelde Nunspeet de tegenstander van het kastje naar de muur. Maar na dit Nunspeets kwartiertje wist Scherpenzeel zich knap te herstellen.
In de openingsfase had de score zomaar verdubbeld kunnen worden, maar de kopbal van de vrijstaande Gieljan Tissingh ging over. Daarna kwamen de blauwwitten steeds beter in de wedstrijd. Ceyar schoot in de 15e minuut op het Nunspeet doel, maar keeper Abma wist redding te brengen. In de 22e minuut was het Scherpenzeel speler Danny Stomphorst die met een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, Henrico Abma kansloot liet. Direct na de gelijkmaker was het opnieuw Lars van Wetering die al koppend Nunspeet op voorsprong kon zetten, maar de keeper wist redding te brengen. Ruststand 1-1.

In de 2e helft liet Scherpenzeel zich meer inzakken en wachtte geduldig op de counter. Dit leidde niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Het doelpunt kwam er echter wel voor de thuisploeg. Opnieuw een toegekende vrije trap op de rand van de zestien meter werd feilloos door Omar Riani benut. Nunspeet kon hier weinig tegenover stellen en het was Scherpenzeel dat in de 66e minuut zelfs de derde treffer liet aantekenen. In de tweede helft was het Lars ten Dolle die na 11 maanden van blessureleed eindelijk zijn competitie rentree maakte. Helaas maakte dit niet het verschil. In de slotminuten was Nunspeet verschillende keren dicht bij de aansluitingstreffer, maar de beslissing viel aan de andere kant. De eindstand kwam hierdoor op 4-1.

Zaterdag ontvangt Nunspeet DOS ‘37 . De ploeg uit Vriezenveen heeft, met 1 wedstrijd meer, net als Nunspeet 10 punten. Aanvang wedstrijd 14:45 uur. Wedstrijdbalsponsor Schildersbedrijf Hofman. 

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Denilçon Ramazan, Marco Drost, Gieljan Tissingh, Lars Polinder, Lucas Pelgrum [44e min. Peter Huijgen], Patrick Pluim, Marnix Tissingh [75e min. Enes Keklikoglu], Job Hoogedoorn [55e min. Lars ten Dolle], Lars van Wetering en Isa Kiziler

Scoreverloop:
02e min. 0-1 Lars van Wetering
21e min. 1-1 Danny Stomphorst
52e min. 2-1 Omar Riani
66e min. 3-1 Dittgher Aarsen
90e + 1 min. 4-1 Mike Maas

Districtsbeker Oost
Dinsdagavond 27 november jl. speelde Nunspeet voor de Districtsbeker Oost tegen WVF. Nunspeet stapte met een 3-2 nederlaag van het veld en is hierdoor uitgeschakeld. Het winnende WVF doelpunt werd in de laatste minuut gescoord uit een toegekende penalty. Voor Nunspeet scoorden Lars ten Dolle en Marnix Tissingh.


 

6 REACTIES

 1. Gratis wasknijpers kijken!

  Zo nu en dan zie je het nog ergens opduiken.
  Zo’n setje wasknijpers op het goedkoopste kartonnetje wat voorhanden is. Voor een paar eurocent te koop in een obsolete en armoedige potten- en pannenwinkel. Wie kijkt er nog naar om?
  Welnu, precies een dergelijk rijtje wasknijpers staat model voor het verdedigingsmuurtje dat de
  verdedigers van Nunspeet optrekken bij een vijandige vrije trap.
  Een wrakkig rijtje houten Klaassen met een te strakke veer in het kruis en een reeks stijve benen die alleen met grote moeite uit elkaar zijn te krijgen. En dan ook nog een keeper die de wasknijpers op de verkeerde plaats aan de waslijn hangt. En dat heet dan een muur!
  Daar hoef je geen slopersbedrijf voor in te huren. Een veteraan van de VV Scherpenzeel, met een half versleten voetbalslof, verschalkte tot tweemaal toe met een simpel schot het Nunspeetse wasknijpermuurtje en schoof zo de ambities van de Blauw-Gelen de vergruizer in.

  Het Nunspeetse team begon nog wel voortvarend met een prachtig doelpunt van Lars van Wetering.
  Even later had Gieljan Tissingh zo maar treffer nummer twee kunnen binnenkoppen doch de kopstoot verdween helaas zonder resultaat hoog in ballenvanger. De supporters gingen er toch maar eens goed voor zitten in de verwachting dat de Nunspeters eindelijk een hecht collectief zouden kunnen gaan vormen. Dat collectief kwam er in de loop van de strijd ook wel, maar dan in de gedaante van ‘een collectief falen.’

  De gastheren uit Scherpenzeel hadden vooraf de enig juiste maatregel genomen. Ze begrepen heel goed dat je voor het aanschouwen van het spel van de Veluwse gasten geen geld mag vragen. Iedereen kon dan ook ongestoord rond de groene kunstmat een plekje zoeken. Een actie die onmiddellijk op ‘De Wiltsangh’ ingevoerd dient te worden. Het vragen van entreegeld is ronduit onfatsoenlijk en voor de supporters diep beledigend. Zeker tot aan de winterstop zou de poort wijd, gastvrij en vrij van toegang open moeten staan. Zie het als een soort uitgekeerd smartengeld.
  Door iedereen op deze wijze hartelijk welkom te heten kan er wellicht wat goodwill worden teruggewonnen. Wellicht dat de vereniging door deze actie een gering financieel pijntje voelt, maar het bestuur moet beseffen dat het oprechte supportershart veel meer lijdt en hier en daar al gebroken is. Dus zaterdag a.s. tegen DOS´37 open die poort!
  In het veld speelt Nunspeet door het weggeven van vele doelpunten regelmatig voor Sinterkaas, dan behoort een presentje voor de aanhang toch zeker in deze Decembermaand ook mogelijk te zijn.
  Deze sympathieke actie zal wel op de verenigingswebsite worden afgekondigd, zo mogen we aannemen.

  Ondertussen staat de Nunspeetse hoofdmacht slechts één punt verwijderd van een nacompetitieplek. De netten achter doelman Abma slijten met 24 tegentreffers erg hard.
  Dat latente euvel wordt wekelijks terzijde geschoven maar begint nu toch een manifest probleem te worden. De vraag die terecht gesteld kan worden is of de Freddy Smit als trainer nog de Kerst haalt of, symbolisch uiteraard, als gebraden kalkoen op de feesttafel wordt opgediend?
  Hij oogt vertwijfeld en lijkt geen vuur, elan en inspiratie meer op zijn spelers te kunnen overbrengen, nu na het dubbele echec in de bekerstrijd en de competitie.
  (Witte zakdoekjes gratis af te halen in de fysioruimte!) Of een andere hoofdcoach het beter zal doen, kan niemand voorspellen. Veel slechter lijkt uitgesloten.

  Tot slot: Komt zaterdag allen tezamen op de oostelijke Nunspeetse sportakker om met veel aanmoedigingen een Decemberwonder te bewerkstelligen. Gratis toegang dus neem een extra drankje of versnapering in de kantine!

 2. Aanmoediging en geruststelling

  Zeg makkers, waar blijft toch uw wild geraas
  ooit waren we iedereen de baas
  u lieten ons juichen en blij stralen
  nu enkel nog huilen en flink balen

  we zien u struikelen en vaak missen
  en de doelman steeds weer vissen
  waar schuilt nu onze oude faam
  van de eens zo grote naam?

  het wordt tijd u fel te weren
  om het trieste tij te keren
  speel u weg bij de verhalen
  dat we naar de 2e klasse dalen

  zoek de weg naar de victorie
  naar herstelde eer en frisse glorie
  laat supporters weer eens hossen
  over de ‘Wiltsangh’ en door de bossen

  leg u nooit neer bij het huidige lot
  lever ons elke week een spannende pot
  de aanhang heeft genoeg geboet
  vecht voor het blauw-gele bloed

  wees gerust, mocht het toch niet lukken
  dan blijven we kijken naar het gehaspel
  en onze immer vertrouwde krukken.

  *** *** ***
  Kees Keizer
  05.12.2018
  ‘Waar licht het landschap raakt’
  Zie ook: https://keeskeizer.wordpress.com/de-dichter/

  • Ho, ho, ho, beste Wilsangh.
   Uw zang is iets te wild en u ziet kennelijk fantomen.
   Voor het gedicht kunt u mij verantwoordelijk houden en voor de overige commentaren moet u op een andere deur kloppen.

   Met groet, gedachten en een glimlach,
   Kees Keizer
   ‘Waar licht het landschap raakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here