Nunspeet verslaat ASV Dronten

1
243

NUNSPEET – Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet de belangrijke thuiswedstrijd tegen asv Dronten. Om aansluiting te behouden met de sub-top van de eerste klasse D moest er gewonnen worden. Asv Dronten had, met 1 meer gespeelde wedstrijd, twee punten voorsprong in de competitie opgebouwd en kwam niet voor de schoonheidsprijs naar sportpark De Wiltsangh. Deze afwachtende houding van de gasten uit Dronten betekende dat men met man en macht verdedigde en niet de intentie had om er een leuke wedstrijd van te maken.

De eerste helft op deze koude zaterdagmiddag leverde weinig tot geen mogelijkheden op voor beide ploegen. Asv Dronten was vlak voor het rustsignaal nog het dichtste bij de openingstreffer, maar Gieljan Tissingh wist de bal staande op de doellijn te keren. Nunspeet wilde wel maar kon niet, asv Dronten wilde niet echt voetballen. Een logische 0-0 ruststand was het gevolg.

De tweede helft resulteerde niet direct in een ander speelbeeld. Nunspeet probeerde wel meer druk te zetten, maar hinkte op twee gedachten. De nul houden en dus een puntje aan het totaal toevoegen of gaan voor de overwinning met het risico om met een nederlaag van het veld te stappen.

In de 54e minuut (!) was Nunspeet voor het eerst dicht bij de openingstreffer, maar een kopbal van Gieljan Tissingh werd nu door een asv Dronten verdediger op de doellijn gekeerd. In de 62e minuut gevolgd door een fraaie lob van Nunspeet spits Lars van Wetering die net over het asv Dronten doel verdween. Dit waren tot de 70e minuut de spaarzame hoogte punten. De 70e minuut liet de wedstrijd kantelen. William Huenestein kreeg binnen 1 minuut 2x geel voorgehouden en dit betekende rood en Nunspeet moest met 10 man nog 20 minuten gaan overleven. Asv Dronten dacht hiervan te kunnen profiteren en ging van voren druk zetten en wist kleine kansen te creëren. Nunspeet speelde voor behoud van het gelijke spel en een puntje.

Tot de 84e minuut waarin Patrick Pluim met een lange bal de vanaf de middellijn sprintende Enes Keklikoglu wist te bereiken. Invaller Enes zag zijn inzet eerst nog gekeerd door de asv Dronten keeper, maar de rebound werd ongelukkig door een asv Dronten speler van richting veranderd en belandde in het goal, 1-0. Nog geen 2 minuten later was het invaller Daalmeijer die goed doorging en “man van de wedstrijd” Enes wist te bereiken. Deze wist met een schitterende voetbeweging de 2-0 op het scorebord aan te tekenen en hiermee zijn visitekaartje wist af te geven aan de trainer.

Na afloop waren beide trainers het met elkaar eens, een troosteloos gelijkspel leek lang het hoogst haalbare, maar het was het strijdend en slim spelend Nunspeet dat de overwinning over de streep wist te trekken.

Komende dinsdag speelt Nunspeet op sportpark de Wiltsangh om 20:15 uur voor de Districtsbeker Oost tegen WVF.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Denilçon Ramazan, Gieljan Tissingh, Marco Drost, Lars Polinder, Patrick Pluim, Lucas Pelgrum [Enes Keklikoglu], William Huenestein, Job Hoogedoorn [88e min. Andrew Galea], Lars van Wetering [72e min. Niek Daalmeijer] en Isa Kiziler

Scoreverloop:
84e min. 1-0 Lucky Akot [e.d.]
86e min. 2-0 Ennes Keklikoglu

Gele kaart:
Nunspeet: Lucas Pelgrum
asv Dronten: Martijn Timmer

Rode kaart:
Nunspeet: William Huenestein (2x geel)
asv Dronten: –

Scheidsrechter: dhr. Lips
Assistent scheidsrechters: de heren H. Mulder en J. van Bergen


 

1 REACTIE

 1. De kunst van het klutsen.

  Wanneer men het spelpeil en de totstandkoming van de Nunspeetse doelpunten dit weekeinde tegen ASVD beziet, dan is de conclusie gerechtvaardigd dat het team meer tijd in het café achter de biljarttafel doorbrengt dan op het trainingsveld. In het kunstgras zit meer groei dan in het Nunspeetse spel. Het Veluwse elftal blijft vooralsnog een kroegteam met dit keer de mazzel die het in voorgaande wedstrijden ontbeerde. De winstpartij was nauwelijks verdiend, maar daarom niet minder welkom.

  De Wiltsangh-bewoners werden door oefenmeester Smit in een ietwat aangepaste opstelling de mat opgestuurd. De gebruikelijke centrumspits Lars van Wetering mocht vanaf de start zijn kunsten vertonen op de rechterflank en Job Hoogendoorn nam zijn plaats diep in de frontlinie over.
  Op het middenveld keerde William Huenestein na een blessureperiode terug. Het ware voor hem en team beter geweest wanneer hij nog een weekje langer gerevalideerd zou hebben. Zijn spel had geen positieve bijdrage en ook haalde hij het einde van de strijd niet. Onder de neus van de fluitist presteerde hij het om binnen luttele minuten twee maal een gele kaart te scoren.
  Volgende week weer de tribune of beter nog naar een opfriscursus voetbalintelligentie!

  Op links lukte het Isa Kiziler nauwelijks zijn directe opponent te passeren. Zijn wedstrijdmentaliteit was echter voorbeeldig. Hij blijft in beweging, biedt zich goed aan en bij een mislukte actie zeurt hij niet en probeert iets beters. Ook defensief klopte het aardig. De polderbewoners uit Dronten kregen enkele kleine mogelijkheden maar Drost en consorten gaven weinig cadeau terwijl in voorgaande duels ze vaak als de ultieme mix van Sinterklaas, de Kerstman en de Paashaas opereerden.
  Bij een enkele kleine lekkage zorgde doelman Henrico Abma voor solide afdichtend loodgieterswerk.

  Voor de aanvalsgolven van ASVD behoefde ook geen zware dijk aangelegd te worden. De aanvallen van de laaglanders waren ijl, pover en nietig. Wanneer ASVD en ook Nunspeet model moeten staan voor het gemiddelde voetbalniveau in de 1e Klasse D, dan komen de liefhebbers van het edele voetbalspel heel veel tekort. Op en rond ‘De Wiltsangh’ wordt heel veel goedgepraat om de moed erin te houden. In werkelijkheid kijken we naar een lijdensweg van een pupillengroep met professionele waangedachten met een trainer die het ook allemaal niet meer weet. Nog begrijpelijk ook!
  Het altijd stromende blauw-gele supportersbloed, het hechte van het Veluwse dorpsgevoel en de hoop op beter zorgen ervoor dat de trouwe aanhang niet afhaakt. De Nunspeet-volgelingen staken de niet meer verwachte winst diep in hun zwartepietenzakken en dat maakte de invallende duisternis over de sportakker dragelijk.

  Dat die onverwachte winst er wel kwam is te danken aan goed door- en drukzetten van invaller Enes Keklikoglu. Tweemaal stevig doorlopen op de doelwachter en defensie van ASVD zorgde voor evenveel merkwaardige carambolages met treffers als uitkomst. Daarna, in de laatste paar minuten van de strijd, sloeg de sfeer geheel om. Het publiek roerde zich en geestdrift kwam uit de catacomben te voorschijn. Het werd zowaar nog gezellig en sfeervol in de vertrouwde ‘kantinehoek’.
  Zo ging de voetbalmaand november niet als de bekende nachtkaars uit. Dat kon ook niet daar de kaars al weken niet meer gebrand had.

  Het trio, bijna gestolen, punten voegde Nunspeet zonder omkijken aan het totaal toe.
  Diefstal loont in dit geval zeker, al camoufleert de winst wel het povere niveau van dit team.
  Met dit ruggensteuntje en hopelijk de snelle terugkeer van Peter Huijgen en Lars ten Dolle wordt misschien de route gevonden naar acceptabel voetbal en een verdere stijging in de rangorde!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here