Enter Vooruit – vv Nunspeet 1-2

2
433

Samenvatting Enter Vooruit – vv Nunspeet 1-2 [1-0]

Nunspeet – vv Nunspeet heeft afgelopen zaterdag het uitduel in Enter tegen ‘Enter Vooruit’ gewonnen. De einduitslag werd 1-2

 

2 REACTIES

 1. Verdiende winst (zonder loftrompet).

  Het knusse dorp Enter lag er in Twentse land warmpjes bij op een heerlijke zaterdagmiddag in oktober. Blauw firmament en een zwoel windje. Onder die omstandigheden troffen twee puntloze teams elkaar: Enter Vooruit en VV Nunspeet. Wellicht is de kwalificatie ‘de lamme tegen de blinde’ er één die te stellig is, hoewel de voorafgaande wedstrijden deze omschrijving van dit treffen enigszins rechtvaardigen.

  Wanneer de arbiter de wedstrijd het verleden inblaast, kan alles en iedereen die de VV Nunspeet goed gezind is een redelijk aantal positieve kanttekeningen noteren.
  In de eerste plaats loste trainer Smit de belofte ‘om in Enter de punten op te gaan halen’ in.
  Een overwinning boeken en de bijbehorende drie wedstrijdpunten bijschrijven was in dit seizoen nog niet voorgekomen. Ook konden de trouwe en altijd meereizende supporters voor het eerst juichen voor een competitietreffer van de nieuw aangetrokken centrumspits Lars van Wetering.
  Hij trok Nunspeet kort voor het einde winnend over de eindstreep. Door dit resultaat stijgt Nunspeet vier plaatsen op de ranglijst en ziet de koplopers niet verder wegdrijven.

  Een ander hoopgevend feit is dat Nunspeet na een opgelopen achterstand deze keer niet geheel instortte. Een fabuleus zondagsschot van ver plofte onhoudbaar hoog in de hoek achter de Veluwse doelman Abma. Hem trof bij deze tegentreffer geen enkele blaam. Wel de middenvelders die de Twentse geluksvogel meer ruimte en tijd verschaften dan een ruimteschip op weg naar Mars.
  Daarvoor had Patrick Pluim zeker al voor Nunspeet moeten scoren. Alleen voor de sluitpost lukte het hem niet een gaatje te vinden, terwijl er een gat lag waar de spelersbus met gemak door had gekund.
  Later in de partij revancheerde hij zich uitstekend door goed voor zijn opponent in het zestienmetergebied op te duiken om de bal onhoudbaar in het vijandelijk kader te prikken.

  Is de goede afloop reden om de loftrompet van zolder te halen, uit de koffer te tillen, af te stoffen en vast voor het vervolg van dit seizoen in te blazen? (Lang niet gebruikt, zoals bekend.) Verre van dat!
  Het spel van Nunspeet mist structuur, scherpte en brille. Het altijd belangrijke middenveld is bij de Nunspeters als een onsamenhangend lichaam. Het leeft wel, doch er is geen coördinatie. Iedereen ijverig maar zonder overleg en inzicht. Meer tegenwerking dan samenwerking.
  Door Job Hoogendoorn van de vleugel te halen, een plek waar hij zaterdag geen voldoende haalde, en hem stuwend op het centrale deel van de arena in te zetten, kreeg het voorwaartse spel wat meer allure. Zijn vervanger op rechtervleugel Niek Daalmeijer kon daar evenmin imponeren, om het maar eens eufemistisch te formuleren. Dreiging moest vooral van de overzijde komen waar Isa Kiziler driftig dribbelde. De inbreng van Marco Drost bracht meer rust en routine in het verdedigingsblok, waardoor het positieve resultaat ongeschonden mee onder de douche kon.

  In dit stadium is een overwinning goed voor moraal en teamgeest. Wellicht een basis voor meer en beter. Het verzilveren van kansen mag in training wel wat meer geoefend en vooral in de wedstrijd beter uitgeoefend worden.

  Volgende week komt koploper KHC naar Nunspeet. Een ‘Angstgegner’ voor de Blauw-Gelen.
  Een waarschuwing voor spelers en technische staf: Laat je niet provoceren door iedereen die op of rond de spelersbank van KHC rondhangt. In voorgaande seizoenen ging men vanuit die stek zeer onsympathiek en zelfs agressief te werk naar tegenstanders, arbitrage en supporters van de tegenstrever. Alles met het doel om te intimideren en te winnen.
  Heiligt dat doel de KHC-middelen? Natuurlijk niet; ze verstieren sfeer en spelvreugde.
  Wat is dan de waarde van een dergelijke zege? Een morele nederlaag in vermomming!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here