PvdA/GroenLinks stelt vragen over het Oranjepark

10
2154

De fractie van PvdA/GroenLinks heeft vragen gesteld aan het College van B&W over de onlangs geplaatste borden bij het Oranjepark.

“Sinds vandaag staan er bij het Oranjepark in Nunspeet borden waarop staat: “Welkom in het Oranjepark”. Vervolgens volgt er een opsomming’van verboden. Van omwonenden heeft de fractie van PvdA/Groenlinks Nunspeet vernomen dat het plaatsen van de borden en de tekst daarop voor hen een verrassing is”.

We hebben daarom de volgende vragen:

1. Heeft het College de regels voor bezoekers van het Oranjepark met ingang van 13 juli 2018 gewijzigd? Zo ja, wat was daarvoor de reden?

2. Zijn de omwonenden van het Oranjepark en andere bezoekers van dit park voor de plaatsing van de borden geïnformeerd? Zo nee, waarom niet?

3. Waarom is er gekozen voor borden van een formaat dat de omgeving ontsierd en bovendien met een tekst die grammaticaal niet juist is.

4. Waarom wordt er op het bord verwezen naar artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht en niet naar Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Nunspeet.


 

10 REACTIES

 1. Zonder op de inhoud in te gaan, toch graag de volgende opmerkingen
  Fractie van PvdA/Groen Links gaat wel erg ver met een verassing. (Crematie)
  Hopelijk bedoelt de fractie verrassing.
  Overigens bij punt 3 heeft de fractie het over een tekst die grammaticaal niet juist is….. graag dan ontsiert met een t dus.

  • Aan het artikel te zien lag de fout niet bij GL/PVDA. De reactie van mevr. Gommers laat echter wel haar politieke voorkeur zien.

  • Goed dat ze het foutje hersteld hebben. Nu staat er inderdaad verrassing.
   Politieke voorkeur heeft hier niets mee te maken.
   Wat de inhoud betreft…. Helemaal mee eens.

 2. Hangjongeren in het Oranjepark geven al een tijd lang overlast. Dat de gemeente hier wat aan wil doen is natuurlijk prima. Maar het is op z’n minst twijfelachtig of dit bord gaat helpen. En of er op grond van dit bord gehandhaafd kan worden is ook de vraag. Maar dit soort borden zijn wel duur en worden betaald van ons belastinggeld. Ik zie dan toch liever dat er maatregelen genomen worden die niet alleen taalkundig, maar ook juridisch gezien kloppen, zodat er ook gehandhaafd kan worden.

 3. Overlast niet fijn voor de omgeving en als daar ingeslaagd is…is dat bekend en geholpen???…maar dat je daar vanaf 20.00..vooral zomers!…niet meer kan zitten en wandelen?…dat moet niet mogen…onduidelijk…voor een ieder…hopenlijk een oplossing. M.vr gr.

 4. Zoals ik het lees, Prissy, mag je na 20.00 uur nog wel wandelen in het Oranjepark, maar er niet meer op een bankje gaan zitten om van een heerlijke zomeravond te genieten. En daarmee worden inderdaad de omwonenden getroffen die het park willen gebruiken waarvoor het bedoeld is. Overigens mag je ook niet meer in het park hangen, dus van de ene boomtak naar de andere slingeren is sinds gisteren ook niet meer toegestaan

 5. Wow, er staan nieuwe borden. Je mag er na 20.00u niet hangen (aan de bomen, of zo?), maar vast nog wel zitten. Ik mag toch hopen dat deze taalkundig juiste borden uit de zak van de ambtenaren (die het eerder fout deden) betaald worden en niet uit ons gemeenschapsgeld?!

 6. Dat er wat moet gebeuren aan het wangedrag van enkele mensen die zich met regelmaat ophouden in het park moge duidelijk zijn. Glas, lege wietzakjes, en inderdaad ” tuig” wat aan de boomtakken hangt zodat er één afbreekt om de door hen in het water geschopte voetbal er weer uit te halen . Loop je daar met je hond te wandelen val je soms bijna om van de wietlucht. Enkele weken geleden stond er iemand tegen een boom naast de vijver te urineren zo stoned als wat. Fietsen terwijl het een voetpad is,loslopende honden terwijl dat verboden is zeg je er wat van dan krijg je een grote mond,zowel van kinderen àls volwassenen,zwerfvuil enz.en ik heb daar wat lopen opruimen. Er staan toch duidelijke borden? Of kunnen we tegenwoordig niet meer lezen? Of denkt men gewoon maar van, wie maakt mij wat? In ieder geval hielpen de borden allemaal niet. Nu dus weer andere, duurdere borden begrijp ik. Ook dat zal geen soelaas bieden aan mensen die overal lak aan hebben. Vaker controle en hoge boetes, bij herhaling zwaarder straffen het moet nu maar eens uit zijn met de” pret” en dat mensen die zich wel weten te gedragen gewoon kunnen genieten van een prachtig stukje Nunspeet. Toen ik las dat wij niet meer van tak naar tak mochten slingeren,en niet meer op één van de bankjes mogen zitten moest ik wel even lachen ,ik zag het al helemaal voor me gelukkig zijn er nog bewoners in ons dorp met een gezonde dosis humor én een kritische blik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here