Het CDA op bezoek bij de diamant van Nunspeet

0
499

NUNSPEET – Onlangs bezocht een grote regionale CDA-delegatie De Diamant van Midden Nederland, het regionale samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheid.  CDA Nunspeet bezocht een week later de Diamant van Nunspeet; het cultureel centrum Veluvine.

In 2009 werd het gebouw na een moeizame aanloop opgeleverd en al snel werd het door Wilco Scheffer ontworpen gebouw een succes. Niet alleen vanwege de gekozen architectuur, maar zeker ook door het rijk gevarieerde aanbod en de brede gebruikersgroep met o.a. het Nuborgh college. Voor CDA Nunspeet was het moment daar om met de directeur van Veluvine Hannelore Bosch een gesprek over de huidige en vooral de toekomst van Veluvine te houden.

Veluvine maakt waar voor het tien jaar geleden gebouwd is. Vele partijen hebben en maken gebruik van het gebouw voor langere en voor kortere tijd. Er zijn exposities, er is het theateraanbod, er is een filmzaal en bijvoorbeeld zalen voor vergaderingen en trainingen. CDA Nunspeet en het CDA Steenkampinstituut maken daar met regelmaat gebruik van.

Opvallend is dat bij vergaderingen en of trainingen vaak ook mensen van buiten de gemeente Nunspeet aanwezig zijn en ze positief verbaasd zijn over de Veluvine, het gebouw en de gebruiksmogelijkheden. Vele gemeente zijn (gezond) jaloers op een dergelijke voorziening en daarom noemt het CDA het ook de Diamant van Nunspeet.

Dat geeft echter geen garantie dat de uitdagingen en zorgen om de Veluvine er niet zijn. Integendeel, Hannelore Bosch is dagelijks bezig de exploitatie blijvend gezond te houden en nieuwe kansen en uitdagingen op te gaan pakken. En de overheid heeft daar ook een rol in om faciliterend en, indien nodig, ook ondersteunend in op te treden. Voor het CDA is dat duidelijk en daar gaat het CDA zich in de aankomende jaren ook blijvend voor inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here