Ondersteuning van leerlingen bij basisschool De Schakel

0
598

NUNSPEET – Bij basisschool De Schakel werken de leerlingen met het computerprogramma BOUW. Met behulp van BOUW kunnen zgn. risicolezers vroegtijdig intensief met letters en lezen oefenen om ernstige problemen in groep 3 en verder te voorkomen. Ook bij nieuwkomers wordt het programma ingezet, omdat zij hiermee onder meer de letter-klankkoppeling goed leren. Wel is er één-op-één ondersteuning nodig van iemand die goed Nederlands spreekt. Het liefst ook iemand die al ervaring heeft bij het individueel begeleiden van (NT-2) leerlingen tussen de 5 en 12 jaar oud.

Helaas zijn er op dit moment weinig ouders en leerlingen die hiervoor ingezet kunnen worden. Dit betekent dat de door BOUW geadviseerde vier keer per week een kwartier oefenen per leerling niet te organiseren is. De Schakel is daarom op zoek naar vrijwilligers die een uurtje per week willen komen helpen. Dag en tijd worden in overleg bepaald. Het streven is om iedere dag een vrijwilliger te laten bijspringen. Een vrijwilliger die op meerdere dagen een uurtje wil komen helpen zou helemaal geweldig zijn! 

Ervaring met de doelgroep en het begeleiden van leerlingen (5-12 jaar) is noodzakelijk. Een lesbevoegdheid zou prettig zijn, maar is niet noodzakelijk. Wie wil en kan komen helpen? Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij Monique Fiks, directeur van de Schakel, tel. 0341-252308 of e-mail; deschakel@stichtingproo.nl

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Kijk in de vacaturebank op de website van het Servicepunt Vrijwilligers Nunspeet; www.vrijwilligerswerknunspeet.nl, of kom op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend langs in het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here