23 Ereplaatsen voor Taekwon-Do School Martowirono

0
811

Nunspeet/ Zeewolde – Op zaterdag 7 oktober 2017 hebben 21 leden van Taekwon-Do School Martowirono in Zeewolde deelgenomen aan de 4de Zeewolde Flevo Cup. In totaal hebben zij op de wedstrijd onderdelen Tuls en Sparring 23 ereplaatsen behaald, waaronder 12 eerste plaatsen.

Voor de selectieleden van Taekwon-Do School Martowirono was dit de tweede wedstrijd van het seizoen. Voor een aantal andere leden was dit hun (bijna) eerste wedstrijdervaring. Alhoewel niet noodzakelijk, is het wel wenselijk dat een Taekwon-Do beoefenaar (in ieder geval) bij het doorlopen van de beginners graden enige malen deelneemt aan een Taekwon-Do wedstrijd. De eerste confrontatie met een veelal vreemde tegenstander, het proeven van de wedstrijdsfeer en het onder spanning toepassen van de aangeleerde technieken zijn namelijk van groot belang voor de verruiming van de Taekwon-Do beoefenaar. Maar ook doorzettingsvermogen, zelfdiscipline en sportiviteit zijn zaken die nauw verbonden zijn met het wedstrijdgebeuren en derhalve getraind of ervaren dienen te worden.

Prima resultaat
Niet alle leden van T.S. Martowirono zijn in de prijzen gevallen, maar wat deed iedereen het goed. Sommigen wisten in een grote poule via de verliezersronde alsnog door een enorme inzet en een geweldig doorzettingsvermogen vierde te worden. Een prima prestatie. Daarnaast maar liefst 23 ereplaatsen: 12 x goud, 7 x zilver en 4 x brons!

Tuls, 12 ereplaatsen
Tuls zijn stijlfiguren, waarbij verschillende hand- en voettechnieken (verdedigend en aanvallend) aaneengeschakeld zijn, die op een zo technisch mogelijke wijze uitgevoerd dienen te worden. Aan het onderdeel Tuls hebben 20 leden van T.S. Martowirono deelgenomen, waarvan een 4-tal leden de eerste plaats hebben behaald, 6 leden een tweede plaats en 2 leden een derde plaats.

Sparren, 11 ereplaatsen
Bij het Sparren, volgens het semi-contact-systeem, is het de bedoeling om binnen de gestelde tijd meer punten te behalen dan de tegenstander. Voor correct uitgevoerde aanvallen met de hand en met de voet zijn punten te verdienen. Maar, er zijn veel regels. Je mag meer niet, dan wel. Van de 18 deelnemers aan dit onderdeel, hebben er 11 een ereplaats behaald: 8 eerste plaatsen, 1 tweede plaats en 2 derde plaatsen.

Prijswinnaars

 

Onderdeel Categorie Naam Trainingsplaats Resultaat
Tuls Jeugd – C Leroy Eghuizen Elburg 1ste
  Jeugd – B Kwinn Venema Elburg 1ste
  Jeugd – B Luke Stuifzand Elburg 2de
  Jeugd – B Indy Westerink Nunspeet 1ste
  Jeugd – A Raúl Martowirono Nunspeet 1ste
  Jeugd – A Twan Eghuizen Elburg 2de
  Jeugd – A Ramon Kroes Elburg 3de
  Junioren – B Anne Sibbing Elburg 2de
  Junioren – A Dani Westerink Elburg 2de
  Junioren – A Jort ten Have Nunspeet 2de
  Senioren – A Ruud Overes Epe 2de
  Senioren – A Arjan Schop Nunspeet 3de
         
Sparren Jeugd – C Sarah van den Berg Nunspeet 1ste
  Jeugd – B Shanna Middelhuis Elburg 1ste
  Jeugd – B Jens Sibbing Elburg 1ste
  Jeugd – B Kwinn Venema Elburg 2de
  Jeugd – B Yestin Bijsterbosch Epe 1ste
  Jeugd – B Indy Westerink Nunspeet 1ste
  Jeugd – A Ramon Kroes Elburg 1ste
  Jeugd – A Twan Eghuizen Elburg 3de
  Junioren – B Anne Sibbing Elburg 1ste
  Junioren – B Indy Westerink Nunspeet 1ste
  Junioren – A Jort ten Have Nunspeet 3de

 

Taekwon-Do School Martowirono verzorgt lessen in Doornspijk, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet. Voor de jeugd vanaf 5 jaar, maar ook voor junioren (de jeugd vanaf 14 jaar) en senioren (iedereen van 18 tot 99 jaar). Voor meer informatie over Taekwon-Do in het algemeen en over T.S. Martowirono in het bijzonder, verwijzen wij u naar www.tkdweb.nl. Hier vindt u onder andere onze trainingslocaties en lestijden. Heeft u interesse in het volgen van een gratis proefles? Trek gemakkelijk zittende sportkleding aan en kom eens langs!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here