Nunspeet behaalt broodnodige overwinning

2
622

NUNSPEET – Nadat Nunspeet de laatste twee wedstrijden met een gelijkspel had afgesloten, wist de blauw gele formatie van Freddy Smit dat er tegen asv Dronten gewonnen moest gaan worden. Directe concurrent DZC ’68 wist de, van de 25e speelronde, vooruit gespeelde wedstrijd tegen Fc Zutphen met een 0-4 overwinning af te sluiten. Waardoor deze ploeg, met een wedstrijd meer, Nunspeet in de stand tot op 1 punt was genaderd.

De wedstrijd schoot uit de startblokken, binnen 2 minuten was het de 17 jarige Karim Mulder die al koppend de 1-0 voorsprong op het scorebord liet zetten. Nunspeet wist niet lang van deze voorsprong te profiteren. Het was ASVD dat binnen 2 minuten door Kevin van der Vlag de gelijkmaker wist aan te tekenen, 1-1 binnen 5 minuten. Nunspeet bleef gecontroleerd de aanval zoeken. Het was Christian van de Kamp die in de 15e minuut met een schitterende omhaal bijna doeltreffend was. In de 23e minuut was het opnieuw Christian van de Kamp die vanuit een corner bijna de 2-1 liet aantekenen. Opnieuw wist keeper Eser Elmali van asv Dronten redding te brengen.

In de blessure tijd van de 1e helft was het dan alsnog raak voor Nunspeet. Spits Emiel Goud wist als snelle spits te profiteren van een pass van Job Hoogedoorn. Oog in oog met keeper Eser Elmali wist Goud wel raad met deze mogelijkheid en tekenende voor de 2-1 ruststand.

Vijf minuten na rust leek het duel beslist toen “Man van de wedstrijd” Job Hoogedoorn de 3-1 beheerst, in de korte hoek, wist te scoren. In de 52e minuut leek Emiel Goud de wedstrijd definitief te beslissen. Na een pass van Job Hoogedoorn kwam Emiel Goud oog in oog met keeper Eser Elmali. Dit maal wist Eser Elmali op de rand van het strafschopgebied Emiel Goud van het scoren af te houden. Vier minuten later was asv Dronten dichtbij de aansluitingstreffer. Een corner vanaf links werd door Rik Breemhaar op de lat gekopt.

In de 58e minuut kwam de spanning toch weer geheel terug nadat asv Dronten vanuit een corner via Rik Breemhaar de aansluitingstreffer wist te scoren. Na de 2e van asv Dronten wisten de groen witten nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Henrico Abma te komen. Het duurde tot de 5 minuut in de blessuretijd dat Nunspeet de drie punten definitief veiligstelde. Een snelle counter van Nunspeet werd door Niek Fidder schitterend binnen geschoten.

Komende zaterdag gaat Nunspeet op bezoek bij WHC in Wezep. Deze opnieuw belangrijke wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Frank Bronkhorst [46e min. Niek Fidder], Marco Drost, Lars Polinder, Gieljan Tissingh, Ronald Hoek, Job Hoogedoorn, Marnix Tissingh, Karim Mulder [86e min. Andrew Galea], Christian van de Kamp en Emiel Goud [77e min. Niek Daalmeijer]

Scoreverloop:
  2e min. 1-0 Karim Mulder
  4e min. 1-1 Kevin van der Vlag
45e min. 2-1 Emiel Goud
50e min. 3-1 Job Hoogedoorn
58e min. 3-2 Rik Breemhaar
90e + 5 min. 4-2 Niek Fidder

 

2 REACTIES

 1. Eindelijk weer winst!

  Na een heel lange reeks wedstrijden kon VV Nunspeet zaterdag zo maar drie punten bijschrijven.
  Na twee gelijke spelen dan nu ook een winstpartij. Iedereen die Nunspeet goed gezind is kan daarmee tevreden zijn. Echter de stand in de 1e klasse D toont aan dat de zorgen voor de Veluwenaren nog lang niet zijn weggepoetst. Om zeker te zijn van het behoud van het eersteklasserschap moeten er in de resterende twee ontmoetingen nog punten worden gepakt.

  Om de sfeer positief te houden voor aanhang en selectie laten we de schaduwzijden van het spel grotendeels rusten. Eén punt verdient aandacht. De wedstrijd begon met een oud en hardnekkig euvel. Nunspeet scoorde heel snel maar kreeg even rap de gelijkmaker te verwerken. Dat is al veel vaker gepasseerd dit seizoen. Kennelijk zakt de concentratie volledig weg in de euforie van een gescoord doelpunt. Dus voortaan juichen, omdraaien, mouwen omhoog en er direct weer met volle focus bovenop!

  Bij Nunspeet ontbrak routinier Peter Huijgen, de man die Nunspeet de laatste periode van nieuwe impulsen voorzag. Ook Henk Baum, die wel warmliep, werd niet benut. Gelukkig waren de andere Nunspeetse kornuiten voldoende bij de les om de punten te veroveren. Het kostte veel moeite maar dankzij een goede inzet liep het goed af. Job Hoogendoorn werd terecht ‘man-of-the-match’.
  Hoewel de opstelling aanvankelijk voor de supporters aan de zijlijnen vreemd overkwam, resulteerde die opstelling in redelijk voetbal. Op dit moment kan en er mag er van dit team geen topvoetbal worden verwacht. De ingezette verbetering is al heel fraai. De jonge spelers Emiel Goud en Karim Mulder droegen naar vermogen een stevige steen bij.
  Kan die vriendin van Emiel Goud niet elke wedstrijd achter het vijandelijke doel plaatsnemen?
  Zijn drang in die richting was hartverwarmend.

  Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen WHC op het programma. Een ware streekderby.
  Wat zou het fantastisch zijn als Nunspeet zich juist in die confrontatie veilig speelt.
  De supporters zijn er klaar voor en hopen dat hoofdcoach Smit zijn elftal messscherp en doordrongen van alle belangen de Wezepse voetbalwei instuurt.

  Opnieuw de indringende oproep: ‘Vecht voor je kleuren’.
  Laat maar zien dat blauw-gele bloed, helder zweet en tranen. Van geluk natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here