Nunspeet zakt verder weg

1
509

Het wil Nunspeet de laatste weken maar niet lukken. Ondanks het uitstekende spel in de eerste seizoenshelft valt er in 2018 weinig te lachen voor het team van Freddy Smit. Zaterdag moest er gewonnen worden om niet verder in de problemen te komen. Het eerste half uur gaf de Nunspeet supporter moed, Good old Peter Huijgen vierde zijn rentree met een verdiende treffer en een 1-0 voorsprong.

Een gedreven KHC kreeg vervolgens enkele kansen om de score op gelijke hoogte te brengen. In de 33e minuut kwam de terechte 1-1. De uitstekend spelende Durk van der Leest kopte vanuit een onmogelijke positie de bal voor het doel, en Karim Gabara ronde het even zo fraai af.

Na de pauze een slecht voetballend Nunspeet en een ontketend KHC dat veruit de betere ploeg was. Het overklaste Nunspeet soms dat geen raad wist met de snelle aanvallen van KHC. In de 48e minuut leek KHC op voorsprong te komen maar een harde inzet van KHC ging nog net naast, direct gevolgd door een bal snoei hard tegen de lat. Nunspeet kon hier weinig tot niets tegenover zetten.

Het kwam zelfs op achterstand door het niet goed verwerken van een voorzet en het vervolgens niet snel druk zetten op een KHC verdediger die dit buitenkansje op schitterende wijze wist te benutten.

De Nooijer maakte er zelfs 1-3 van in een mengeling van spelers deponeerde hij de bal over de doellijn. Op advies van de neutrale assistent scheidsrechter die op de achterlijn stond werd de treffer toegekend. In de slotfase werd het nog 1-4.

Samengevat heeft Nunspeet zichzelf een slechte dienst bewezen. Het speelde het eerste half uur redelijk, kwam verdiend op voorsprong maar maakte over de gehele wedstrijd geen aanspraak op de overwinning.

Na afloop stelde trainer Freddy Smit terecht dat verschillende spelers hun team opnieuw in de steek hadden gelaten op het veld. Freddy stelde dan ook dat je wint met z’n allen maar ook verliest met z’n allen.

Voor Nunspeet resteren nu een aantal finales om zich direct veilig te spelen voor nog een jaar eerste klasse. Te beginnen aanstaande zaterdag uit tegen hekkensluiter Fc Zutphen. Voor een overwinning op welke wijze te behalen zal het team 90 minuten lang moeten strijden. Een overwinning op Fc Zutphen is het enigste wat volgende week gaat tellen.

Opstelling Nunspeet:
Henrico Abma, Ronald Hoek, Mark Dekker, Marco Drost, Enes Keklikoglu [68e min. Lars Polinder], William Huenestein, Peter Huijgen [73e Andrew Galea], Marnix Tissingh, Niek Daalmeijer, Christian van de Kamp en Henk Baum [68e min. Gieljan Tissingh].

Opstelling KHC:
Justin Bruins, Jarron de Lange, Nick Notrot, Talha Ozen, Joel Visscher, Burak Alp, Karim Gabara, Brenn de lange, Jeffrey de Nooijer [85e min. Kevin Isidora], Durk van der Leest en Romano Luhukay

Scoreverloop:
14e min. 1-0 Peter Huijgen
26e min. 1-1 Karim Gabara
63e min. 1-2 Romano Luhukay
66e min. 1-3 Jeffrey de Nooijer
73e min. 1-4 Karim Gabara

Gele kaart:
Nunspeet: Gieljan Tissingh
KHC: Brenn de Lange

Scheidsrechter: de heer J. van Dijk

 

1 REACTIE

 1. Wie stuurt trainer Freddy Smit de laan uit en welke bestuurder volgt hem?

  De meeste volgers van de VV Nunspeet willen er nog niet aan denken, maar men hoeft niet over profetische gaven te beschikken om te voorspellen dat de wedstrijden in de 2e klasse tegen streekgenoten OWIOS, VSCO en FC Horst op de deur van ‘De Wiltsangh’ kloppen.
  Nu is dat kloppen niet nodig daar de poort naar lagere regionen voor Nunspeet al tijden wagenwijd open staat. Binnen zonder kloppen, dus.

  Nunspeet is al weken lang bezig met een vrije val (1 beschamend punt uit de laatste 9 wedstrijden, één van de aller-slechtste reeksen sinds jaren) en er is geen reddingsparachute voorhanden.
  De huidige trainer Freddy Smit is dat zeker niet. Hij staat niet bekend als kampioenenmaker.
  Integendeel; de meeste teams onder zijn hoede raakten in zwaar weer. Bij VV Nunspeet dus niet anders. Zijn contract werd al enige tijd terug verlengd omdat hij de doelstelling had gehaald:
  ‘Van Nunspeet een stabiele 1e klasser maken’(??)
  Momenteel is Nunspeet een schoolvoorbeeld van instabiliteit.
  Heeft de technische commissie niet veel te vroeg geoordeeld? Moet er bij de verantwoordelijken binnen de vereniging ook niet een hand in eigen boezem? Het getuigt niet van enig leiderschap door het contract met trainer Smit al zo snel te verlengen. Smit kan niet meer inspireren en hij leert niet van de fouten die wekelijks in overvloed worden gemaakt.

  De trainer blijft bijvoorbeeld vasthouden aan het falende spitsenduo Van de Kamp en Baum.
  Van Henk Baum kan nog worden vastgesteld dat hij in de afgelopen seizoenen wel degelijk van grote waarde is geweest voor Nunspeet. Uitgekiend spelend en veel scorend. Daar mag met tevredenheid en voldoening op worden teruggekeken. Zijn rol is echter uitgespeeld. Het vuur is gedoofd, de bravoure verdwenen, zijn technisch handelen versleten. Aan iedere carrière komt een eind.

  Over Van de Kamp daarentegen kunnen we kort zijn; hij heeft nimmer iets aan het Nunspeetse spel toegevoegd. Goede inzet, dat zeker, maar gebrek aan klasse is zo niet te compenseren.
  Draven en springen zonder enig rendement. Dat is hem grotendeels zelf aan te rekenen. Steun en aanvoer vanaf het middenveld en over de vleugels ontbreken echter ook, zoals brood en aardappelen in de Hongerwinter.

  Verder zou de trainer moeten hameren op de lange bal vanuit de verdediging. De verdedigers zijn totaal onbekwaam tot enige positieve opbouw. Men brengt elkaar keer op keer in de problemen.
  De lange bal is de enige oplossing. Het oogt wellicht schamel en zuinig en dat past in de huidige omstandigheden prima bij het spel van Nunspeet. Van de middenvelders is momenteel ook niets te verwachten.
  Het enige positieve punt was het spel van nieuwkomer Peter Huijgen. Als binnenkomer uit het tweede elftal was hij direct de beste speler op het veld aan Nunspeetse zijde.
  Dat illustreert tevens de kwaliteit van de rest van het elftal.
  De nieuwe (interim)trainer zou met het duo Peter Huijgen en Job Hoogendoorn in de voorste linie op zoek kunnen gaan naar de laatste strohalm.

  De hoofdmacht van Nunspeet is zwaar ziek. De doktoren zijn onmachtig en de medicatie is verbruikt. Het is wachten op een wonder van de natuur en indien dat wonder uitblijft dan glijdt Nunspeet, sportief gezien, de terminale fase in.

  Voor de agenda van de supporters, als ze er dan nog zijn:
  De nacompetie voor degradatie/promotiewedstrijden start op 2 juni. Tenzij directe degradatie een feit wordt en dat is zeker niet uitgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here