Opening tentoonstelling ‘Licht op landschap’ in het Noord-Veluws Museum

0
859

NUNSPEET – Vandaag is in het Noord-Veluws Museum de tentoonstelling ‘Licht op landschap’ door de ambassadeur van België geopend. De tentoonstelling is tot 3 juni te bezoeken.

In deze tentoonstelling kun je het werk bewonderen van vele Belgische schilders uit Belgische kunstenaarskolonies. Want net als in Nunspeet kwamen er eind 19e eeuw ook in België op verschillende plaatsen kunstenaarskolonies.

Er ontstond een totaal nieuwe opvatting over het schilderen. Kunstenaars trokken de natuur in om er te schetsen en in de open lucht te schilderen. Met krachtige verftoetsen werd het landschap vastgelegd, met veel aandacht voor het licht- en kleurenspel van het moment zelf.

De tentoonstelling toont een prachtige selectie werken uit de privécollectie Barat-Venker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here