Boerenhart Coöperatie: rechtstreeks van boer naar consument

0
541

Nunspeet – De Boerenhart Coöperatie is een relatief jong samenwerkingsverband van 14 boeren en producenten uit Flevoland, Veluwe en Gelderse vallei. Het doel: de boeren promoten, eerlijke handel bedrijven, de afstand tussen boer en consument verkleinen. Om dit doel te verwezenlijken is Michiels Maaltijd van de Week partner geworden van Boerenhart. Het team van Michiel levert wekelijks duurzame lokale verse maaltijden bij de Jumbo  Supermarkt in Nunspeet.

Eigenaar Michiel Waterman: “Sinds drie jaar leveren we verse maaltijden in Nunspeet in samenwerking met Jumbo Dijkstra. Het is onze passie om lokaal en duurzaam te werken. Door de samenwerking met Boerenhart lukt dit nog beter. Mooie seizoensproducten uit onze eigen regio, die direct van de boer in onze keuken terecht komen. Hiermee stimuleren we de lokale economie. En door de efficiency van coöperatief samenwerken kunnen we het prijs- en kwaliteitsvoordeel wat dat oplevert direct ten gunste laten komen aan de bewoners van Nunspeet. Dat doen we niet alleen met verse maaltijden in het koelvak van de supermarkt, maar ook voor particuliere- en zakelijke catering groepen”.

In de Boerenhart Coöperatie zijn boeren en producenten opgenomen die werken met o.a. rundvlees, kip, varkensvlees, zuivel, brood, groenten, kruiden en fruit. Doordat deze in een relatief klein gebied zijn te vinden heeft de logistiek maar ook de verpakking een kleine impact op het milieu.  En omdat de boer rechtstreeks aan de klant levert, in dit geval Michiels Maaltijd, krijgt de boer ook een eerlijke prijs voor zijn producten. Voor het keukenteam van Michiel heeft het als voordeel dat zij weten waar hun product vandaan komt, weten welke mensen er achter zitten en door de korte communicatie lijnen ook uitstekend hun wensen kunnen overleggen. Op de websites van Michiels Maaltijd en Boerenhart is meer achtergrond informatie te vinden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here