Omnia doet er alles aan om het Kulturhus in Elspeet in stand te houden

0
567

ELSPEET – Omnia voert diverse gesprekken om het Kulturhus in Elspeet in stand te houden en heeft daarbij ook de meeste belangen te verdedigen. Dat zegt wethouder Gert van den Berg naar aanleiding van vragen van Karel van Bronswijk (CDA). Die vindt het vreemd dat he Kulturhus niet meer in de presentatieafspraken tussen gemeenten en Omnia is opgenomen. Terwijl de nood nu op z’n hoogst is en een aanpak hard nodig is. 

Volgens Van den Berg gelden de oude afspraken nog steeds dat instandhouding een zaak is van zowel gemeente als Omnia en daardoor niet in de prestatieafspraken behoeven te worden vastgelegd. De wethouder zegt dat er ook regelmatig overleg is tussen de gemeente en Omnia. 

Het Kulturhus kampt met tegenvallende bezoekersaantallen. Dat maakt dat het financieel moeilijk is op de been te houden. Er wordt echter door meerdere partijen groot belang gehecht aan het minimaal in stand houden van de grote zaal. Ook de bibliotheek heeft inmiddels de nodige zorgen geuit bij het college van burgemeester en wethouder over de instandhouding van het Kulturhus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here