Nog steeds vrachtwagens in de wijk Oenenburg

7
1786

NUNSPEET – Het feit dat er nog steeds vrachtwagens de wijk Oenenburg inrijden wordt veroorzaakt door chauffeurs van buiten Nederland. Dat stelt wethouder Jaap Groothuis naar aanleiding van vragen van Henry Stulen (Gemeentebelang). De Oosteinderweg is na het gereedkomen van de rondweg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer om vooral vrachtverkeer te weren. Toch ziet Stulen nog steeds vrachtwagens in de woonwijk.

Groothuis zegt dat buitenlandse chauffeurs zich puur richten op de navigatie. Volgens hem een kwestie van gewenning. Er zijn wel maatregelen getroffen in de vorm van het aanbrengen van extra bebording maar dat heeft nog niet geleid tot het gewenste effect. Zo moest de wethouder zelf constateren bij een bezoek aan de weg. Het aanleggen van een rotonde om de vrachtwagens de kans te bieden te draaien is, zo zegt de wethouder, nu eenmaal geen optie.

7 REACTIES

  1. Er overnachten ook nog steeds buitenland chauffeurs in het dorp waar het niet mag en eigen jongens uit het dorp met een vrachtwagen krijgen een bekeuring of worden weg gestuurd.
    Lekkere handhaving!

  2. Nou zoveel rijd er niet meer sinds de rondweg er is en dat het voornamelijk buitenlanders zijn valt ook nog wel mee  … maak je liever druk over het aanpakken van de oenenburg (die in okt zal starten zodra de rondweg gereed was toch?) …. waarschijnlijk als jullie 1x bezig zijn ontdekken ze dr rondweg super snel omdat ze niet over de oenenburg kunnen dan 

  3. Ook de melkfabriek werkt mee aan vrachtverkeer in de wijk. Ook op zondagen met regelmaat vrachtwagens door de oenenburg en dit zijn wel Nederlandse trucks.

  4. En dan borden ophangen met Nederlandse tekst. Dat helpt lekker voor buitenlandse chauffeurs! Hang dan tenminste verkeersborden op met internationale symbolen, zoals doodlopende weg. Of denk ik nu niet bureaucratisch genoeg?

  5. Ook Nederlandse chauffeurs komen hier nog over de oosteinderweg. Als de gemeente ipv pas op y-splitsing eerder (hoek oenenburg/oosteinderweg) begint met duidelijke borden neer te zetten.

  6. Het is een stuk minder, dus de rondweg doet zijn werk. De rest verdwijnt vast met de tijd. Anders een bestemming-eis voor vrachtwagens, een rotonde is daar niet voor nodig, ze kunnen via de Molijnlaan naar hun bestemming. Leren ze het ook snel af met het omrijden en die bomen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here