Stacaravan mag niet worden vervangen door een recreatiewoning

0
600

ELSPEET – De bewoner van een woning aan de Hogeweg in Elspeet mag zijn stacaravan niet vervangen door een recreatiewoning. Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders wijst zijn verzoek af.

De stacaravan is oud en daarnaast staan enkele kleine schuurtjes en een carport en overkapping welke beide voor opslag worden gebruikt. Het geheel ziet er rommelig en gedateerd uit. De stacaravan is op grond van het bestemmingsplan wel toegestaan.

Uitgangspunt voor het gebied is behoud en verder ontwikkelen van de natuur. Hierin worden rust en stilte gewaarborgd en wordt versnippering en verstoring tegen gegaan. Het bouwen van een recreatiewoning in plaats van een stacaravan leidt, zo geeft het Nunspeetse college aan, tot extra verstening. Er wordt daarom geen grondslag gezien aan het verzoek tegemoet te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here