Parkeerterrein blijft voor langparkeerders

0
872

NUNSPEET-  Het parkeerterrein aan de Ds. Martiniuslaan in Nunspeet blijft in gebruik voor langparkeerders. Dit is besloten door het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders op grond van een gehouden evaluatie. 

Het terrein, gelegen achter het gemeentehuis, was in het verleden bestemd voor kort parkeren door middel van een blauwe zone. Het gaat om in totaal 53 parkeerplaatsen. In september 2016 werd besloten de parkeerplaats geschikt te maken voor langparkeerders. 

De evaluatie had tot doel te kijken wat de effecten waren. Hiervoor zijn in de maanden september en oktober 2017 tellingen gehouden. Hieruit blijkt dat de bezettingsgraad op werkdagen overdag goed is. De parkeerplaats wordt voornamelijk gebruikt door werknemers van winkels, bedrijven en instellingen in het centrum van Nunspeet. Hieruit trekt het college de conclusie dat de maatregel het gewenste effect sorteert en in stand kan blijven voor langparkeerders. 

Opvallend bij het parkeren in het centrum van Nunspeet is overigens dat het groene licht van de parkeerkelder onder het gemeentehuis alleen aangeeft dat de kelder is geopend. Het zegt niets over de bezettingsgraad. Dat kan betekenen dat de parkeerplaatsen allemaal zijn bezet waar veel parkeerders denken dat dit, door de aanwezigheid van het groene licht, niet het geval is. Aangegeven wordt dat de kelder overigens in het verleden ook niet is gebouwd als parkeerkelder maar dienst moet doen als schuilkelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here