Geen extra uren voor de gemeentelijke jeugdcoördinator

0
397

NUNSPEET-  Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders ziet geen reden het aantal uren voor de gemeentelijke jeugdcoördinator uit te breiden van 15 naar 32 uur per week. 

De functie is in 2007 ontstaan om een verbinding te leggen teven preventief gemeentelijk jeugdbeleid en het justitieel casus overleg. Hierin beslissen politie en justitie hoe zaken tegen minderjarigen verdachten moeten worden afgedaan. De jeugdcoördinator is werkzaam voor de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. 

Putten, Ermelo, Harderwijk en Elburg hebben besloten voor 2018 de uitbreiding van het aantal uren te financieren. Wens is dat alle gemeenten hiertoe besloten. Het Nunspeetse college ziet echter geen toegevoegde waarde in de uitbreiding van het aantal uren. 

Door het college wordt erop gewezen dat al in 2016 is aangegeven dat noch vanuit veiligheid, noch vanuit jeugd, de noodzaak van urenuitbreiding wordt herkend. Door de bestaande korte lijn tussen politie, jeugdreclassering, straathoekwerk en in toenemende mate de BOA’s (Bijzondere Opsporingsambtenaren) heeft de jeugdcoördinator eerder een vertragende werking in besluitvorming. Ook wordt niet de noodzaak gezien tot een koppeling aan de leerplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here