ChristenUnie vindt standpunt B & W niet langer houdbaar

1
704

NUNSPEET – De ChristenUnie wil dat Burgemeester en Wethouders van Nunspeet de koers inzake Lelystad Airport verleggen. Nunspeet is nu evenals bijvoorbeeld Harderwijk en Lelystad nog steeds vóór een snelle uitbreiding van het vliegveld. Dat kan volgens de ChristenUnie echt niet meer. Er zijn blunders gemaakt bij de voorbereiding. Het vertrouwen van de inwoners van met name Gelderland en Overijssel is weg. Lelystad Airport mag niet doorgedrukt worden. De uitbreiding van een vliegveld vraagt om zorgvuldigheid.

Lelystad Airport moet vanaf 2019 de vakantievluchten van Schiphol overnemen. Daar is veel over te doen vanwege de gevolgen voor het milieu en de geluidsoverlast. Burgemeester Breunis van de Weerd hield op 14 september 2017 in de commissie Algemeen Bestuur nog een pleidooi voor een voortvarende uitbreiding van Lelystad Airport. Hij verwees toen naar de ‘onderbouwing met een gedegen milieueffectrapport’. Inmiddels is duidelijk dat die onderbouwing rammelt aan alle kanten. Het overleg was niet transparant. De lage vliegroutes over de Veluwe kwamen als een donderslag bij heldere hemel.

De ChristenUnie Nunspeet en de ChristenUnie in de Tweede Kamer zitten op één lijn en versterken elkaar. De plaatselijke fractie vindt het verstandig dat de collega’s in Den haag aansturen op uitstel van de uitbreiding van Lelystad Airport. Fractievoorzitter Evert Leusink: ‘Een vliegveld in Lelystad is nog steeds een goed plan. De economische belangen zijn groot, ook voor Nunspeet en onze regio. Maar nu staat het vertrouwen van mensen in de overheid op het spel. Er moet eerst duidelijkheid zijn over de impact op de omgeving, voordat het vliegveld open gaat. Een goed plan verdient een goede aanpak.’ Omdat in februari Lelystad Airport weer in Den Haag besproken verzoekt de ChristenUnie het college de vragen met spoed te behandelen.

1 REACTIE

  1. Het was bij voorbaat al duidelijk dat de MER één doel had, en dat was het legaal mogelijk maken van het uitbereiden van het vliegveld. Daar is ook naartoe geschreven. Nu de lokale verkiezingen eraan komen wil de CU ineens het juiste pad bewandelen, maar dat had natuurlijk al veel eerder gemoeten.
    Daarnaast: iedereen (de CU voorop) heeft het over het energieneutraal maken van de samenleving, maar aan onze vakantievluchtjes mogen ze natuurlijk niet komen. Ze zouden dus eigenlijk geheel tegen de uitbereiding moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here