Nieuwjaarsreceptie Bedrijvenkring Nunspeet ( BKN )

1
1500

NUNSPEET – Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de BKN is de jaarlijkse BKN Award uitgereikt aan Ronald Cleijsen van Wivé Techniek BV. Voorzitter van de BKN Ab van de Beek opende de bijeenkomst met de nieuwjaarsspeech :

“Het jaar ligt weer achter ons en is als een zucht voorbij gevlogen. Een jaar welke voor Nunspeet ook als een positief jaar de boeken in gaat. Nunspeet heeft 2017 met zwarte cijfers afgesloten. Daarnaast zijn er veel zaken gerealiseerd welke lang op de agenda hebben gestaan. Kortom wederom een goed jaar in veel opzichten. 

Ik heb menig ondernemer mogen spreken, waarbij het jaar positief afgesloten kon worden. Diverse ondernemers hebben nieuw personeel aangenomen, geïnvesteerd, en de orderportefeuille is rijkelijk gevuld. Dit zijn mooie berichten. Goed om vanuit de ondernemers te mogen horen dat de trend zich heeft doorgezet. Dit vergt natuurlijk voor een ieder inzicht en visie naar de toekomst. Een blijvend probleem blijft kwalitatief personeel. Hoe kunnen wij op korte termijn aan dit chronisch probleem een oplossing bieden. Hier heb ik vorig jaar ook aandacht aan gevraagd, en heb persoonlijk gesprekken gehad met de verschillende instanties en organisaties. Daarbij wil ik nogmaals aangeven dat wij op korte termijn invulling dienen te geven aan dit tekort. 

Enkele weken trof mij een positief nieuws dat de verbreding van de A28 op de Agenda staat om verder te ontwikkelen. Normaal gesproken is de kans zeer klein om dit punt op de agenda te krijgen. Door de juiste lobby is dit wel gerealiseerd. Nu dienen wij hierin door te pakken en te kijken of dit probleem op een zo kort mogelijk termijn uitgevoerd gaat worden, waardoor de doorstroom van oost naar west en andersom verbeterd word en stilstand en file opgelost gaan worden. 

Dit jaar staat het stationsplein op het programma en ben benieuwd welke situatie het gaat worden om veiligheid en doorstroom te garanderen. Op lepelingen 1 hebben ondernemers en gemeente de eerste gesprekken gehad om veiligheid en parkeerproblematiek samen op te lossen. Deze revitalisering zal gezamenlijk besproken worden. Hierbij valt op dat de samenwerking goed verloopt en alle partijen deze zaak zeer serieus nemen. 

De realisatie van het nieuwe zwembad komt er aan. Ondanks de Europese aanbesteding pleit ik voor realisatie door lokale bedrijven. We hebben uiteindelijk voldoende kwaliteit in huis om dit te realiseren. Daar dienen wij gebruik van te maken. 

Ons Promotieteam van Nunspeet Uit de Kunst hebben het afgelopen jaar wederom een succes neergezet met Winterlicht. Alle dagen leuke activiteiten gerealiseerd en volle bezetting van ouderen en jongeren. Door het hele jaar werden leuke activiteiten georganiseerd welke succesvol waren. De middenstand waren zeer tevreden over deze dagen. Buiten Winterlicht promoot Nunspeet uit de Kunst onze regio. Ook in de regio waren de bijeenkomsten goed bezet. Voorzitter Ronald Cleijssen heeft de hamer overgedragen aan Dick van Hemmen. Vanuit deze positie dank aan Ronald en wens Dick succes in zijn nieuwe rol om deze regio te promoten. Zeker nu Lelystad Airport meer gestalte krijgt, is het zaak de Veluwe te promoten waar wij als gemeente een onderdeel van zijn. 

Wij als bedrijvenkring hebben het jaar gezamenlijk afgesloten door op excursie te gaan bij Daf in Eindhoven. Een ruime hoeveelheid van de leden waren van de partij, waar wij de productie van Neerlands trots mochten aanschouwen. Uiteraard hebben wij veel dingen georganiseerd en bezocht. Ook voor het komende jaar staat er wederom een vol programma, welke aansluitend is gemaakt aan de activiteiten van De Diamant. 

Laatst is door De Diamant ons lid Jan Kuipers genomineerd voor de Veluwse Innovatieprijs. Als tweede mochten zij het podium betreden. Knap dat zij hiervoor in aanmerking zijn gekomen en ben benieuwd of wij ook dit jaar uit de hele regio Nunspeetse bedrijven genomineerd gaan krijgen. 

7 maart, noteer deze datum alvast in uw agenda mocht u dat nog niet hebben gedaan. Dan organiseert de BKN het Groot Politieke debat. Tijdens deze avond krijgen de lokale partijen de mogelijkheid om hun programma te presenteren en te verdedigen. Daarnaast is er een leuk programma en activiteiten door de jeugd gerealiseerd. Zeker de moeite waard om aanwezig te zijn. 

Nunspeet is het Gastheerschap voor de Samenwerking Noord Veluwe en heeft als taak de Sociaal Economische Visie te ontwikkelen voor de hele regio Noordwest Veluwe. Dat is een belangrijke rol met een grote verantwoordelijkheid. Laten we over deze verantwoordelijkheid niet te makkelijk denken. Het is bepalend voor onze regio. Graag willen wij meedenken en meewerken aan deze visie welke zo belangrijk is voor onze regio. 

Tot slot. Veranderen is noodzaak! Het is niet eng, maar een kans, volgens onze Burgemeester. Het zit in onze genen. En dat hebben wij het afgelopen jaar ook samen gerealiseerd en gaan dat dit jaar wederom toepassen. Onze identiteit waarborgen en onze regio verder op de kaart zetten. 

Namens alle bedrijven en ondernemers; we hebben er zin in! 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here