Problemen rond Kulturhus Elspeet

0
727

NUNSPEET – Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders is nog niet betrokken bij de onderhandelingen over de mogelijke huisvesting van de Da Costaschool Elspeet in het Kulturhus in deze plaats. Het is, zo zegt wethouder Gert van den Berg, voorlopig een zaak tussen de besturen van Omnia Wonen en de school.

De wethouder gaf dit aan naar aanleiding van vragen van Bertus Schouten van de ChristenUnie. Eén van de problemen is dat activiteiten in het Kulturhus geen mensen trekken en daardoor de exploitatie in gevaar is. Dat mag, wat Schouten betreft, de functie van dorpshuis niet in gevaar brengen.

Volgens Karel van Bronswijk (CDA) heeft het Kulturhus nooit een echte kans gehad zich als zodanig te ontwikkelen. Hij vindt dat het college hierin wellicht ook te weinig actie heeft ondernomen. Minimaal moet wat hem betreft de grote zaal worden behouden.

Wethouder Van den Berg erkent de problemen en zegt toe dat de gemeente met Omnia naar oplossingen blijft zoeken.  Waarbij streven is de grote zaal te behouden. In welke mate dat kan is een zaak van overleg. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here