Het Nunspeetse Nieuws 25 jaar geleden

2
1614

NUNSPEET – Leerlingen van 3 basisscholen uit de gemeente Nunspeet hebben in het gemeentehuis van Nunspeet reflecterende lintjes in ontvangst genomen. Dit in het kader van de landelijke verkeersveiligheidsactie.

Het zijn leerlingen van de groepen drie tot en met zes die de lintjes vanaf heden zullen dragen. In het gemeentehuis kregen de leerlingen en de directeur van de scholen een korte toelichting over het gebruik en beheer van de lintjes. Tevens was er een videopresentatie van de Stichting ‘Kinderen Veilig Zichtbaar’.

Onlangs stelde de gemeenteraad van Nunspeet een krediet beschikbaar voor de aanschaf. Ook het Nunspeetse bedrijfsleven heeft een gedeelte van de aanschafkosten voor haar rekening genomen ondanks dat de raad verbood dat de kinderen als wandelende reclamezuilen naar school zouden gaan. De lintjes zijn daarom gevrijwaard van een sponsornaam.

Aanvankelijk zou de jeugd worden voorzien van hesjes. Het is de bedoeling dat de scholieren de reflecterende lintjes van en naar school aantrekken in de hoop dat ze daardoor beter in het verkeer opvallen en er minder ongelukken gebeuren.

Nunspeet 1992

 

 

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here