Geslaagde triggerpoint workshop Veramente Fysiotherapie

1
1619

Nunspeet – Vandaag werd er een triggerpoint workshop gegeven door Vera Dijkhuizen van Veramente Fysiotherapie. Na een korte uitleg over hoe onze spieren in elkaar zitten en wat de triggerpoints nou precies zijn konden de deelnemers zelf aan de slag om te leren hoe ze zelf deze vervelende spierknopen te lijf kunt gaan.

In de volksmond worden triggerpoints ook wel spierknopen genoemd. Triggerpoints voelen als harde plekken in de spieren. Herkenbare locaties zijn bijvoorbeeld de schouder spieren. Triggerpoints ontstaan door het ophopen van afvalstoffen. De afvalstoffen hopen zich op wanneer de bloed doorstroom niet optimaal is en de spier zich continue aanspant. 

Met de triggerpointbal wordt er druk uitgevoerd op deze punten. Wanneer deze druk een aantal seconden aangehouden wordt stimuleert dit de bloed doorstroom waardoor de spanning en de pijn in de spieren afneemt.

1 REACTIE

  1. Weer helemaal soepel, Vera Dijkhuizen fijn hoor ! En nu kan ik er zelf thuis mee aan de slag ! Bedankt voor je duidelijke uitleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here