Natuurexpositie bezoekerscentrum uitgebreid met een Moeflon

0
812

Nunspeet – Vrijdagmiddag hebben Hendrik-Jan Borsboom en John Storm in Bezoekerscentrum Nunspeet de nieuwe aanwinst aan de natuurexpositie onthuld, een Moeflon. Van deze oorspronkelijk uit Corsica komende soort lopen en naar schatting tussen de 40 en 50 dieren op de Veluwe rond.

Het Bezoekerscentrum Nunspeet is erg blij met de toevoeging van een Moeflon in de permanente natuurexpositie. Dit prachtige wilde schaap met zijn kenmerkende horens hoort echt thuis tussen de Veluwse wilde dieren. De financiering voor dit project is gerealiseerd door de inspanningen van de Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe.

Bovengenoemde stichting heeft zich, kort samengevat, ten doel gesteld de expositie te onderhouden, verbeteren en te vernieuwen. De noodzaak hiervoor is ontstaan nadat Staatsbosbeheer ruim 2,5 jaar geleden is teruggetrokken uit het Bezoekerscentrum. Gelukkig is nu het eerste concrete doel bereikt, namelijk het tonen van een opgezette Moeflon in zijn natuurlijke habitat. 

Om de Moeflon te kunnen aankopen en de omgeving eromheen na te bootsen, heeft de Stichting Elise Mathilde Fonds een gift gedaan om dit te realiseren. Elise Mathilde was de jongste telg uit de familie van Beuningen, deze familie is al sinds jaar en dag eigenaar van Landgoed de Noorderheide. Op de Noorderheide leefde al tientallen jaren Moeflons binnen een omheind gebied. Later zijn de Moeflons in de vrije wildbaan terecht gekomen, de huidige natuurbeheerder van dit gebied, Staatsbosbeheer, maakt zich sterk voor het behoud van deze unieke soort. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here