Uitbreiding Dorpskerk krijgt vorm

0
1567

NUNSPEET – De bouw van het nieuwe kerkelijk centrum van de Hervormde gemeente Nunspeet krijgt steeds meer vorm. De vloer in de kelderruimte is inmiddels gestort.

Het nieuwe centrum dient ter vervanging van het huidige gebouw De Wheme wat gaat verdwijnen. Het gebouw dateert uit 1955 en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Onder meer is er asbest in het gebouw verwerkt en verkeert het dak in een slechte staat. Dat maakt dat de stookkosten hoog zijn. Ook zijn de zalen en de keuken te klein.

Het nieuwe kerkelijke centrum gaat achthonderd vierkante meter tellen. Hierin wordt het kerkelijk centrum ondergebracht en RadioContact, de omroep van de Hervormde gemeente Nunspeet. Tevens komen er ruimtes voor onder meer nevendiensten, kinderoppas, toiletten en biedt het gebouw ruimte aan de kerkleden om na de dienst hier koffie te drinken. In de kelder komt een zaal, speciaal bestemd voor jongeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here