ChristenUnie bezorgd over onduidelijkheid voorrang fietsers op rotondes

0
382

NUNSPEET – Fietsers hebben voorrang op rotondes binnen de bebouwde kom, op rotondes buiten de bebouwde kom hebben ze dat niet. Dat is de gebruikelijke gang van zaken. Tot zijn verbazing constateerde raadslid Klaas van Harten echter dat dat op de nieuwe rotonde in de Elburgerweg niet klopt. En hij is bang dat dat tot verwarring en zelfs gevaarlijke situaties kan gaan leiden.

Elburgerweg

In de Elburgerweg wordt momenteel de 7e rotonde aangelegd. 5 van deze rotondes liggen binnen de bebouwde kom en daar is de voorrang voor de fietsers keurig geregeld. 1 rotondes ligt buiten de bebouwde kom, bij de Oenenburgweg. Op deze rotonde hebben de fietsers geen voorrang en dat is ook duidelijk aangegeven.  

De nieuwe rotonde, onderdeel van de nieuwe rondweg, ligt ook buiten de bebouwde kom. Klaas van Harten: “Maar op deze rotonde krijgen fietsers wel voorrang. Dat is vreemd en ook verwarrend. De volgende rotonde richting Nunspeet ligt ook buiten de bebouwde kom, maar daar hebben fietsers geen voorrang. Wij vinden dit gevaarlijk. Veel van onze jongeren fietsen dagelijks naar Elburg, naar school. Ook veel van onze toeristen maken gebruik van dit fietspad. Wij vinden het echt gevaarlijk als de regels per rotonde verschillen en zijn bang dat dat tot ongelukken kan gaan leiden.” 

Commissie

Tijdens de commissie Ruimte en Wonen heeft Klaas hierover vragen gesteld aan de wethouder.

Wethouder Groothuis vertelde dat het een tijdelijke ongelijkheid is. De Oenenburgweg krijgt binnenkort een opknapbeurt. De rotonde wordt dan ook aangepakt en vanaf dan hebben op alle Nunspeetse rotondes de fietsers voorrang. De ChristenUnie is blij dat de verwarring daarmee straks verleden tijd is. Want duidelijkheid levert ook meer veiligheid op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here