Rondehuisroute

0
770

Nunspeet – Langs de toeristische route door het Zandenbos (bereikbaar via de Elspeterweg of Eperweg aan de andere kant) vind je de 4 kilometer lange Rondehuisroute. Je loopt vanaf de parkeerplaats Margaretha bosweg en de Petersom Ramringweg de met blauwe paaltjes gemarkeerde wandelroute.

De Rondehuisroute voert door het Zandenbos met veel bijzondere bomen en langs een aantal kleine vennetjes veelal rondom begroeid met grote rododendrons die rond mei/ april volop in bloei staan. Het Zandenbos is een parkachtig bos deels bestaand uit steile stuifzandheuvels. Je komt onderweg dan ook een aantal leuke heuveltjes tegen. Na een kort paadje door het bos steek je eerst de toeristische weg over en kom je uit bij het tunneltje naar de Zandenplas. Bij mooi weer een leuke stop of heerlijk aan het eind van de wandeling om met de voeten in het water een beetje bij te komen.

Hierna volgt de route een paar honderd meter de toeristische route en ondanks dat het hier nooit echt druk is moet je dus wel even extra opletten voor auto’s en fietsers. Daarna sla je linksaf het bos in en loopt de rest van de route over vaak slingerende zandpaadjes door het bos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here